Ce vom purta în 2008?

Culorile neutre sau în combinaţie cu culori vii şi vibrante, fusta a cărei lungime se termină sub genunchi, rochii cu talia marcată prin curele late sau linii inspirate din anii ’80. Sunt câteva din elementele ce vor trasa regulile în materie de modă, în primăvara lui 2008. Tendinţele au fost prefigurate încă din toamna anului trecut, când marile case de modă şi-au prezentat la New York colecţiile destinate sezonului primăvară – vară 2008.

Casa de modă Burberry a propus, cu această ocazia, o reîntoarcere la moda anilor ’80. Asta înseamnă rochii cu aplicaţii metalice sau curele din acelaşi material folosite în combinaţie cu rochii, fuste sau chiar peste mantouri.
Designerii de la Dolce & Gabanna, recunoscuţi pentru stilul extravagant au adus în prim plan o abordare temperată, de factură romantică. Nuanţele alese au fost pale: ocru, roz perlat, gri sau bej.
Gucci a scos în prim plan rochiţe roz de inspiraţie Barbie, fuste, rochii cu talia marcată prin curele late, jackete din piele combinate cu topuri din tartan.
Emporio Armani a optat pentru combinaţii între alb şi negru rezultând imprimeuri în genul tablei de şah.
În opinia lui Roberto Cavalli, mus-have-urile sezonului primăvară – vară 2008 sunt bluzele din mătase gen anii '70 şi jacketele cu imprimeuri florale, purtate cu jeansi.
Karl Lagerfeld a trasat lungimea „de primăvară”. Astfel, în sezonul cald vor fi în vogă fustele şi rochiile ce coboară uşor sub genunchi. Designer-ul propune fuste elaborate, cu multe suprapuneri, volane, cu imprimeuri grafice si curele late. Totuşi ţinutele mini reuşesc să învingă lupta cu timpul şi mai rămân în vogă încă un sezon.


DOLCE & GABBANA

EMPORIO ARMANI


GUCCIKARL LAGERFELDCELINE
MARNI