Hot trends - ochelari de soare 2008

„The bigger, the better” pare să nu mai fie litera de lege pentru 2008. În sfârşit scăpăm de „dictaura” ochelarilor de soare imenşi, care personal mi-au dat ceva bătăi de cap. Vrei să afli ce se poartă în 2008, în materie de ochelari de soare? Citeşte mai jos. E ce a rezultat în urma discuţiei pe care am avut-o cu directorul de la Optiplaza, Marius Chrirac. Enjoy!


Adio ochelari de soare imenşi. Ochelarii de soare voluminoşi, ce au ţinut capul de afiş al trendului din ultimii doi ani, încep să bată în retragere. Marii designeri redimensionează din acest an forma accesoriilor. Colecţiile brand-urilor de renume scot la lumină ochelari de soare ceva mai mici, în forme clasice. „Colecţiile marilor brand-uri prefigurează mărimi ceva mai mici. Este un an de trecere, ca atare lucrurile nu vor fi chiar aşa de bine definite. Vor coexista atât ochelarii de dimensiuni mari, dar şi cei de dimensiuni mai mici. Oricum după doi trei ani de ochelari de soare foarte mari, se prefigurează o tendinţă treptată de reducere a dimensiunilor acestora”, susţine Marius Chiriac, director general Optiplaza.

Ochelarii lui Tom Cruise din Top Gun

Must-have-ul anului va fi reprezentat de ochelarii tip aviator, asemănători celor pe care Tom Cruise îi purta în Top Gun. „Din punct de vedere al formei se remarcă două tendinţe principale. Ambele au în centru modelele clasice, din anii ’70 – ’80. Unele branduri au introdus pur şi simplu modele clasice, în forma în care existau şi în anii ’70 – ’80. Alte branduri au pornit de la aceleaşi forme însă le-au restilizat, le-au reactualizat. După părerea mea în România, va fi un an foarte bun pentru modelul clasic, tip aviator”, adaugă Marius Chiriac.
Culorile în vogă rămân cele clasice: negru sau maro închis. Evitaţi culorile ţipătoare, intense. „Există totuşi o subtendinţă pentru sezonul primăvară – vară reprezentată de culori deschise, precum bleu sau roz. Un alt subtrend, de această dată general, este dat de lentilele – oglindă, care pot fi argintii sau colorate ”, e de părere specialistul.

Se mizează pe confort

În 2008 scăpăm şi de disconfortul produs de ochelarii mult prea grei. „Ies din tendinţe ochelarii de plastic, ramele în trend din 2008 fiind confecţionate din metal. Totuşi, ramele vor fi mai uşoare, mai confortabile la purtat. Asta în condiţiile în care, în ultimii doi – trei ani au devenit din ce în ce mai grele. Acum se va miza pe un trend de confort. În continuare, brand-urile îşi plasează vizibil logo-urile, pe rama ochelarilor ”, adaugă Marius Chiriac.


Police, colectia 2008, unisex introduce ochelarii gen aviator, concept pe care, in mod traditional au mizat cei de la Ray-ban. Toate colectiile marilor designeri aloca in acest an un loc extrem de important acestui gen de cohelari de soare.


Prada, cu logo-ul la vedere. Linii asemanatoare au si cei de la BvulgariBvlgari
Dior Airspeedceva extrem d einteresant de laD&GPreferatii mei: Gucci 2590 Blue

Emporio Armani, o linie ceva mai masculina, dar care se preteaza la mai toate tipurile de forma a fetei.Roverto Cavalli Maia Gold, pentru acuratetea detaliilor si design-ul unic