Predicţiile danezilor pentru primăvară- vară 2008

Târgul Internaţional de Modă de la Copenhaga (CIFF) a dat publicităţii principalele tendinţe pe anul 2008. Eu le-am găsit pe site-ul oficial al CIFF, de unde le puteţi descărca şi voi alături de câteva schiţe. CIFF este principalul târg de profil din Europa, reuşind să detroneze celebrul târg de la Dusseldorf.
Ideea e în felul următor: pentru sezonul primăvară – vară 2008 cei de la CIFF au trasat patru linii generale: Easy Delight, o reîntoarcere la atitudinea hippy, boemă şi romantică; Urban Nomad, o linie super casual şi super funcţională, Global Poetry, o linie ce îmbină influenţe istorice şi etnice, ce generează un look dandy şi Classic Twist, o adaptare a mai chic şi mai sexy a hainelor sport.
Fiecare stil vestimentar are şi o descriere anexată, foarte completă aş zice. E aşa de completă încât îmi lua ceva timp până traduceam tot, iar în instrumentele de traducere on line nu am încredere. Ca atare descrierile fiecărui stil vestimentar în parte le găsiţi la această adresă http://www.ciff.dk/English/SHOWS+_+TRENDS. Eu am anexat doar schiţele. O imagine spune mai mult decât o mie de cuvinte, nu?


Easy Delight

Urban Nomad

Global Poetry
Classic Twist