Adidasi Nike, din reciclabileCine ar fi crezut? Vom purta adidasi din gunoaie...Ideea apartine brand-ului Nike care a lansat primii pantofi produsi din materiale reciclabile. Se cheama Nike Trash Talk (interesant...). Noul model este creat dupa talpa lui Steve Nash de la echipa americana Phoenix Sun. In curand o sa purtam tricouri din hartie, rochii de seara din hartie creponata si papucei din frunze.

Partea din fata a pantofului este creata din deseuri de piele si piele sintetica ramase in fabrica. Partea din mijloc este confectionata din ramasite de spuma, iar talpa este din cauciuc prietenos cu mediul si incorporeaza materialul Nike Grind din deseurile ramase de la fabricarea incaltamintei. Pantofii in culorile Phoenix Sun vor avea sireturi si intarituri din materiale eco si vor fi livrati in cutii din hartie reciclata.

"Orice oportunitate de a promova mediul si conservare a planetei reprezinta un pas in directia corecta. Sunt foarte mandru sa fiu unul dintre primii atleti care vor purta Nike Trash Talk. Cred ca oamenii vor iubi acesti pantofi si sper ca purtandu-i voi inspira si alti oameni sa incerce sa faca la fel", a declarat Nash.
Nike lanseaza o serie limitata de Trash Talk in trei culori diferite, doua fiind culorile Phoenix Sun si o culoare pentru Nash, pantofi pe care acesta ii va purta in cadrul meciului All Star. Modelul All Star se va pune in vanzare la magazinele Foot Locker din New York si New Orleans cu un pret recomandat de 100 dolari. Modelele in culorile celor de la Sun vor fi lansate in Aprilie 2008 in aceleasi magazine.

Sursa. www.green-report.ro cu multumiri