Cum arată chipul ideal?


Americanii nu se dezmint: lipsa de originalitate, tendinţa de imitare şi…dependenţa de chirurgie estetică. Sunt trei atribute, care în viziunea mea descriu perfect cum gândeşte high-life-ul american, dar şi femeia „average”, preocupată să arate bine. Dacă ar fi să ne luăm după statistici şi să le aplicăm populaţiei României, în 2006 americanii au avut parte de proceduri estetice chirurgicale şi nonchirurgicale cât pentru jumătate din români. Aşa că nu ar trebui să mă mire faptul că atunci când se duc la chirurgul estetician cer să li se „sculpteze” din bisturiu trăsături ca ale vedetelor de la Hollywood. Dacă stau bine să mă gândesc, încep să o înţeleg şi pe Simona Sensual, care în loc să îşi facă un implant de neuroni (ştiinţa n-a ajuns chiar aşa de departe) şi-a …„siliconat” fundul. Tot respectul, Simonica …ai dat dovadă de originalitate. Dar asta-i alta poveste asa ca să vedem cum cred americanii că arată chipul perfect.

Buzele Angelinei Jolie, ochii lui Katie Holmes şi trupul Jessicăi Biel, ar compune femeia perfectă. De această părere sunt clientele clinicilor de chirurgie estetică din Beverly Hills. Aceste date au fost făcute publice de curând, de către reprezentanţii Institutului de Chirurgie Estetică şi Reconstructivă din oraşul californian. Potrivit medicilor plasticieni, clienţii lor continuă să le solicite trăsături ale anumitor vedete. Pe lista celor mai dorite „atribute” feminine poate fi trecut şi nasul Katherinei Heigl, starul din „Anatomia lui Grey”, în timp ce britanica Keira Knightley conduce detaşat la capitolul cei mai doriţi pomeţi. Când cer un peeling facial, femeile din Beverly Hills îşi doresc de fapt, ca pielea lor să aibă aceeaşi strălucire ca cea a lui Paris Hilton.

La secţiunea bărbaţi, cel mai dorit nas aparţine lui Leonardo diCaprio. Trupul lui David Beckham e considerat ca fiind ideal, iar Daniel Craig are cei mai frumoşi ochi albaştri. Bărbaţii şi-ar mai dori buze ca ale lui Matt Damon şi obraji ca ai lui George Clooney. „Pacienţii noştri continuă să se raporteze la Hollywood pentru a-şi atinge standardul de frumuseţe. Vor să arate odihniţi, energici, dar mai presus de toate, la fel de tineri ca vedetele pe care le văd în reviste”, susţine unul din medicii coordonatori ai studiului.

Sursa: Eu, de pe o agenţie de presă americană - pentru un cotidian românesc.

Femeile vor:

Buze ca ale Angelinei Jolie

Ochii lui Katie Holmes


Nasul Katherinei Heigl


Pometi ca ai Keirei Knightley

Trupul Jessicai Bielsi pielea lui Paris Hilton