Obama, cu pantaloni made in RomaniaTell you’re mama about Obama. Candidatul la Casa Albă, Barack Obama poartă pantaloni made in Romania. Potrivit publicaţiei „La Stampa”, Obama îşi cumpără pantalonii de la o cunoscută companie de modă italiană, care apelează la o fabrică din România pentru a-şi coase confecţiile, deoarece este mai ieftin. Democratul cu mari şanse să ajungă preşedinte al SUA îşi comandă pantalonii de la compania Cover Manifattura, situată la Pianezza, la câţiva kilometri de Torino. La rândul ei, Cover apelează la o fabrică din România pentru a coase confecţiile, deoarece este mai ieftin decât în Italia.
Cică Obama s-a îndrăgostit de o marcă de pantaloni produsă de Cover (cum naiba să te îndrăgosteşti de nişte pantaloni?!?), în timp ce făcea window shopping sau poate chiar shopping, într-un magazin din Deauville, Franţa. Cu pantalonaşi cusuţi de mânuţele sârguincioase ale croitoreselor românce se îmbracă şi fostul premier japonez Koizumi, prinţul Felipe al Spaniei, actorul Dustin Hoffman şi rusul Dmitri Medvedev, candidat la prezidenţiale în Rusia.
Chestia asta nu poate decât să mă întristeze…Aparent ai zice că România are şi ea valoarea ei. Pe de altă parte mă trezesc la realitate aducându-mi aminte de reacţia pe care o am de fiecare dată când văd că pe etichetele de la Kenvelo, Puma, sau Nike apare invariabil una din următoarele ţări: China, India, Bangladesh sau Taiwan. Mergând pe acelaşi raţionament, îmi zboară gândul la acele produse made in China sau Taiwan, dar confecţionate pe vapor gen Soni în loc de Sony. Aşa că prefer să nu mă mai gândesc atât de departe.


Sursa: Mediafax