Parfumurile de lux şi blănurile, mai scumpe


Tragedie. Când vroiam să îmi cumpăr haină de blană, s-au apucat şi guvernanţii să le scumpească. Aceeaşi soartă o vor avea şi parfumurile de lux, cristalurile şi bijuteriile. Toate acestea vor avea preţuri exorbitante, deoarece guvernanţii vor creşte accizele la produsele de lux.

În loc să elimine, aşa cum s-a întâmplat aproape peste tot în UE, România creşte accizele pe blănuri, parfumuri, cristaluri şi bijuterii, fiind una dintre ultimele ţări europene care taxează produsele de lux.
Senatorii vor să reducă TVA la alimente pe seama creşterii penalităţilor pe consumul de lux.
Ţara noastră a rămas singura membră UE care şi-a păstrat şi structura de accize întâlnită în fostul bloc comunist. Panoplia produselor accizabile a fost apoi completată de impozitele europene, pe ţigări, alcool şi combustibili. Nici măcar paharele de cristal n-au scăpat de eticheta "de lux". Iar până acum trei ani, pe lista bunurilor accizabile se aflau şi video, DVD-playerele, aparatele de aer condiţionat, camerele video şi foto.
Singura ţară care mai are un astfel de sistem de accize este India, însă acolo şi hârtia igienică este considerată un lux, fiind accizată. Iar taxe pe blănuri mai există doar în Franţa, dar nivelul acestora este modic, faţă de 45% în România.

Sursa: http://www.evz.ro

cu multumiri