Patru cadouri inedite pentru Ziua Îndrăgostiţilor
Fii creativ de Valentine’s Day. În loc de buchete de trandafiri, dăruieşte-i un cufăr plin cu flori. Cumpără-i stelele din Calea Lactee şi fă în aşa fel încât să te „devoreze” pe o felie de tort.Iubirea nu se poate măsura în cadouri. Totuşi, o zi pe an este rezervată „demonstraţiilor” de amor. Sărbătoare împrumutată de peste hotare, Valentine’s Day a devenit un reper pentru îndrăgostiţii ce vor să îşi dovedească iubirea, prin simboluri materiale. A mai rămas aproape o săptămână până la marea zi, aşa că ar fi cazul să începeţi goana pentru cumpărături. Aveţi de ales între cadouri deja clasice şi „atenţii” ceva mai îndrăzneţe.


Dacă nu doriţi să vă puneţi prea mult imaginaţia la încercarea aflaţi că americanii au stabilit un top al produselor care „dau bine” de Valeninte’s Day. Astfel, din categoria celor mai uzuale cadouri de Ziua Îndrăgostiţilor fac parte florile, felicitările, ciocolata sau bomboanele de ciocolată, lumânările decorative, bijuteriile şi parfumurile. Pe aceeaşi listă, unii ar include şi ieşirile la teatru sau film, dar şi cinele romantice. Calitatea cadoului depinde în mod evident de mărimea bugetului, dar mai ales de gândurile şi intenţia ce încununează gestul de a dărui. Şi aş mai adăuga ceva: de Valentine’s Day, mai totul vine în formă de inimioară.


Un cufăr de flori

Ce cadouri îşi doresc femeile? Ei bine, e greu de stabilit. Am făcut totuşi un „sondaj” printre reprezentantele sexului frumos, am aruncat o privire pe Internet şi iată câteva idei de cadouri.
În loc de clasicul buchet de flori, ne-am dori tot… flori, dar într-o manieră ceva mai specială. Dacă dispuneţi de un buget de peste 400 de lei, puteţi dărui…un cufăr de trandafiri. Ineditul cadou e de fapt o inimă florală din trandafiri roşii şi crizanteme albe, ascunsă printre biluţe fine, într-un cufăr vechi. La „pachet”, se ataşează şi o felicitare personalizată cu textul ales de dumneavoastră. Totul pare să poarte patina timpului, deşi spun producătorii, este nou-nouţ. Preţul e însă cât se poate de actual: 420 de lei. Puteţi opta şi pentru o inimă florală compusă doar din trandafiri portocalii, sau pentru un buchet clasic, plasat tot într-un cufăr. Am găsit produsul pe un site de shopping online. Regula principală e să îl comandaţi cu 24 de ore, înainte de data la care doriţi să fie livrat cadoul.

Cumpără-i stelele de pe cer

„Ţi-aş da şi luna de pe cer”… Poate deveni real, de Ziua Îndrăgostiţilor. Nu veţi reuşi să cumpăraţi chiar luna, dar o stea de pe cer cu siguranţă că nu vă va împiedica nimeni. E un cadou ce va dura o viaţa întreagă şi poate fi destinat atât iubitei, dar şi iubitului. Stelele pot fi cumpărate de la adresa http://www.starregistry.com/. Sunt disponibile trei pachete, la preţuri de 54, 99, respectiv 144,95 de dolari. Pachetul de bază conţine un certificat personalizat, cu numele stelei şi coordonatele sale, o hartă astrală cu constelaţia în care e localizată steaua, un manual de astronomie şi o scrisoare de felicitare.

Chipul persoanei iubite, imprimat pe tort

Un tort e cu siguranţă o surpriză dulce. Dacă mai are şi poza iubitului sau iubitei e cu atât mai delicios. Totul este comestibil, inclusiv poza care e de fapt o reproducere în jeleu. Procedeul de imprimare poate fi efectuat la unul din marile supermarket-uri sau la cofetăriile cu pretenţii. La supermarket, imprimarea unei poze pe tort costă 7 lei. Evident, va trebui să achiziţionaţi şi tortul la un preţ de 30 de lei, kilogramul. Tortul trebuie să aibă cel puţin două kilograme, deci costul minim al cadoului este de 67 de lei. Comanda trebuie dată cu două zile înainte, iar poza trebuie să fie tip carte poştală, plan cât mai apropiat. În aceeaşi categorie se poate încadra şi inima de ciocolată, cu mesaj personalizat imprimat pe ea. Se poate comanda pe site-urile de shopping online la 18 lei, bucata.

Cadou de suflet

Dacă ai imaginaţie, eşti capabil să duci romantismul la extrem dar nu dispui de un buget foarte generos, poţi opta pentru un cadou de suflet. Îi puteţi trimite persoanei dragi fotografiile şi filmuleţele ce au surprins momentele importante ale relaţiei voastre. Foloseşte totuşi un „suport” adecvat. Poţi opta pentru un cufăr din lemn masiv special conceput pentru stocarea fotografiilor sau cd-urilor. Se găseşte în magazinele de decoraţiuni interioare şi costă peste 100 de lei. E un cadou chic, iar destinatarul va aprecia legătura intimă creată sau…confirmată. Ce te faci dacă partenerul e la…distanţă. Aşa cum ne-am obişnuit deja, Internetul e soluţia. Poţi trimite colecţia de momente de cuplu, utilizând un serviciu gratuit oferit de site-uri precum Google Video sau Kodak.

Ziua Îndrăgostiţilor în cifre

Potrivit datelor oferite de către „The Greeting Card Association”, aproximativ un miliard de felicitări sunt trimise în întreaga lume în preajma Sf. Valentine poziţionând această sărbătoare pe locul doi după sărbătoarea Crăciunului. Publicaţia Business Time arată că darurile de Valentine’s Day sunt cumpărate în proporţie de 85% de către femei. Cea mai veche felicitare de Valentine’s Day a fost făcută în jurul anului 1400 şi poate fi admirată şi acum la British Museum. Peste hotare, felicitările de Sf. Valentine pot fi oferite şi profesorilor, copiilor sau mamelor. În întreaga lume, cu ocazia celebrării dragostei sunt dăruite peste cincizeci de milioane de trandafiri în fiecare an. Conform statisticilor 73% dintre cei care cumpăra flori cu ocazia acestei zile sunt bărbaţi iar 27% sunt femei.
Amuzant este faptulă, potrivit statisticilor 15% dintre femeile din SUA îşi trimit singure flori cu ocazia Zilei Îndrăgostiţilor.. De asemenea, Valentine's Day alături de Ziua Mamei sunt cele mai importante sărbători în care se oferă flori. Valentine's Day este un moment de sărbătoare şi pentru animale. 3% dintre proprietarii de animale de companie cumpără cadouri pentru prietenii lor necuvântători de Sf. Valentine. Ideea oferirii cutiei cu bomboane drept cadou pentru sărbătoarea iubirii a fost introdusă de Richard Cadbury în 1868.


Sursa: Eu + the world wide web + multumiri pentru date editiei romanesti online a publicatie Business Time http://www.businesstime.ro/, de unde am preluat statisticile.