Street dance in loc de fitness, areobic, tae bo sau pilatesMa apuc de street dance. Nu ma mai duc la sala, la tae bo sau aerobic ci ma voi stradui sa invat sa dansez ca prin cluburi. M-a convins un fost coleg de facultate, care inloc sa devina psiholog s-a facut instructor de street si break dance.

Iata ce am scris cu si despre el, pentru pagina de Lifestyle:

S-ar putea ca denumirea de street dance să nu îţi spună nimic. Totuşi, dacă ai văzut măcar o dată în viaţă un videoclip pe MTV, sau dacă eşti genul de client fidel al cluburilor ştii cu siguranţă la ce mă refer. Poate nu ştii că street dance-ul a ajuns să fie o formă de artă. E drept, ceva mai nouă decât dansul clasic. Chiar dacă e un stil recent „importat” de români, şi-a făcut cu repeziciune loc printre orele de areobic, tae- bo sau fitness. Da. Ai înţeles bine. Poţi învăţa street dance în cadrul unei săli de fitness, ajutată de un instructor specializat. Ce obţii ca urmare a lecţiilor de dans…contemporan? O formă fizică de invidiat, o coregrafie ce va stârni invidie prin cluburi, multă creativitate şi control eficient al greutăţii.

Ce este street dance?


Street dance-ul e o combinaţie a mai multor stiluri de dans. Are la bază mişcări de break dance, elemente de Hip Hop şi R&B. Presupune mult ritm, atitudine şi mişcări extrem de energice. E ceea ce vedem în videoclipurile celor mai tari piese ale momentului. „Este un stil ce se adresează tuturor categoriilor de vârstă. Nu e o regulă strict din acest punct de vedere. Majoritatea cursanţilor mei au între 16 şi 25 de ani. Este un stil nou în România, a prins la foarte mulţi tineri. Street dance-ul e preferat în special de fete, în timp ce băieţii se orientează mai mult spre brake-dance. Diferenţa dintre cele două stiluri constă în faptul că la street dance se merge foarte mult pe dezvoltarea unor coregrafii, în timp ce brake-dance-ul accentuează mai mult partea de acrobaţie, fiind mai spectaculos din acest punct vedere. Ambele au în comun libertatea de mişcare. La street dance sepune accent pe exprimarea mesajului muzical, prin intermediul mişcării”, explică Andrei Grigore, instructor de street dance şi brake dance.
Menţine în formă şi dezvoltă creativitatea


Street dance-ul poate fi alternativa creativă dacă orele de aerobic sau pilates ţi se par plictisitoare. Dacă intenţionezi să îţi păstrezi forma fizică, să capeţi mobilitate şi rezistenţă, dar să şi înveţi să te mişti armonios, în ton cu noile ritmuri, e cazul să te apuci de street dance. „Oricine poate practica acest stil. Totul e să nu aibă vreo afecţiune în cazul căreia să fie contraindicată mişcarea. Şedinţele încep întotdeauna cu o încălzire de 15 – 2- de minute. În cazul începătorilor şedinţa durează o oră jumătate, scopul fiind deprinderea unor mişcări de bază, oarecum standardizate, care să ajute la elaborarea unor coregrafii. Pentru avansaţi, şedinţa se poate întinde pe mai multe ore, în funcţie de coregrafia pe care doreşti să o stăpâneşti. Avantajele sunt foarte multe: menţinerea siluetei, dezvoltarea mobilităţii, rezistenţei fizice, dar şi a creativităţii. În plus obţii o cunoaştere foarte bună a propriului corp, a sincronizării mişcărilor”, explică Andrei Grigore, instructorul de street dance şi brake dance