Cele mai scumpe lucruri din lume

Revista Forbes a realizat de curând un clasament al celor mai scumpe lucruri din lume. Printre acestea se numără insule private, maşini care ating 400 de kilometri pe oră, apartamente somptuoase, dar şi accesorii vestimentare. Aşa se face că o pereche de bikini ajunge să coste, în lumea bogaţilor, 30 de milioane de dolari.


Cei mai scumpi pantofi din lume

Titlul a fost adjudecat de The Cinderella Slippers(„Condurii Cenuşăresei”), care costă două milioane de dolari. Preţul este atât de mare deoarece pantofii sunt bătuţi cu 526 de diamante Kwiat montate în platină. Au fost creaţi de designerul american Stuart Weitzman şi purtaţi de cântăreaţa Alison Krauss la ceremonia de decernare a Premiilor Oscar în 2004, unde aceasta a interpretat un cântec.

Cel
mai scump bikini


În cadrul clasamentului întocmit de Forbes, conduce detaşat la categoria cele mai scumpe accesorii vestimentare, un bikini în valoare de 30 de milioane de dolari. Acesta a fost realizat de Susan Rosen din diamante Steinmetz care însumează 150 de carate şi include câteva pietre foarte rare, dintre care una de 51, una de 30 şi alta de 15 carate, toate montate în platină.
Cea mai scumpă poşetă

Are un preţ ceva mai „modest”, comparativ cu celelalte accesorii incluse în top. Poşeta Diamond Forever de la Chanel are ameţitorul preţ de 260.150 de dolari, fiind cel mai preţios accesoriu de acest tip din lume. Realizată din piele mată de aligator, geanta este încrustată cu 334 de diamante montate în aur alb de 18 carate. Poşeta a fost lansată la finele anului trecut, în luna decembrie, fiind disponibilă într-o ediţie limitată de 13 exemplare. Criticii de modă au comparat poşeta cu o operă de artă, posesorul putând să se declare la fel de mândru ca şi cum ar deţine un tablou de Picasso.


Multumesc pentru poze celor de la Forbes