Fite de MissConcursurile de Miss au fost intotdeauna preferatele mele. Printre fete frumoase se strecoara inevitabil si multa superficialitate. Un concurs de Miss imi garanteaza o zi frumoasa si un nivel de serotonina peste asteptari (asta ca sa ma dau mare sa vada lumea ca stiu sa folosesc si neologisme...). In alta ordine de idei, am avut ocazia, participand la multe concursuri de gen, sa vad dincolo de frumusete si ceea ce razbate din backstage...Am privit resemnata, cu zambetul pe buze...restul e vizbil tuturor si uneori, apare si pe Youtube.

Ca urmare a experientei bogate in materie, am tras urmatoarele concluzii:
1. Un concurs de Miss e intotdeauna sponsorizat de cineva.
2. De multe ori, acel cineva are preferinte targetate la o anumita concurenta, care implicit, va castiga.
3. Daca domnisoara arata bine, atunci protectorul are gusturi bune. Daca nu, ghinion...
4. Nu exista concurs de Miss la care sa nu razi: prostia are farmecul ei atunci cand merge mana in mana cu ingenuitatea tipic feminina.
5. Niciodata party-ul de dupa nu are farmec: pe saracele fete hamesite de atat cura de slabire le scoate la masa, iar dupa, toata gasca se muta in club, la zbantuiala. Aici, petrecerea nu dureaza mai mult de doua ore.
6. Niciun concurs de Miss din Romania nu are grandoarea celor de afara, iar invitatii straini prezentati cu mare fast, se dovedesc de multe ori niste anonimi.
7. Concursurile de Miss sunt cai usoare de acces in lumea buna, pentru fetele frumoase si sarmane (inclusiv cu duhul)
7. Oricat de bine ar fi organizat concursul, intotdeauna se intampla ca ceva sa mearga rau.

Asa s-a intamplat si la recentul Miss Ugo Models 2008. Se anunta un show super la care lumea buna a orasului, adica sponsorii, s-a inghesuit sa dea 100 de euro, pentru un spectacol inedit.
Din juriul competitie au facut parte Franco Battaglia, cel care i-a aranjat prin Italia, ploile lui Moni Columbeanu, cativa stilisti care le fac frumoase pe concurentele de la San Remo si Catalin Botezatu. Eu de fapt, asteptam sa vad colectia lui Bote...Sincer, imi place tipul, o fi avand el ceva figuri in cap, da' pare baiat la locul lui. Politicos, maica, nu alta!!!
Ideea e ca spre dezamagirea mea, asteptam cu interes colectia de costume de baie 2008, omul s-a suparat. S-a suparat pe organizare si-a luat hainutele si frumoasele accesorii si a plecat. Tot ce am putut afla e ca in acest sezon, a mizat pe culorile alb si auriu. Pacat, chiar vroiam sa vad show-ul...In plus, concursul a fost saracit si de traditionala proba de costume de baie.
Organizatorii au zis altceva, ca de fapt Bote s-a suparat si a facut urat...ar fi jignit pe toata lumea si ar fi urlat.
Eu nu tin partea nimanui...
M-au amuzat in schimb culisele...Printre invitati s-a numarat si Miss Brazilia, dar Miss Brazilia de...Amazon (un fel de cea mai frumoasa fata din favela), o tipa extrem de frumusica la fatza, dar fara niciuna din calitatile corporale care ar consacra un top model. Oricum tipa era mai frumoasa decat multe femei din asistenta. Prezenta ei a suscitat insa invidie feminina. Altfel nu pot sa imi explic de ce la conferinta de presa ce a precedat evenimentul, tipele de la presa din Bucuresti, care nu sunt nici pe atat de miss, isi afirmau dezaprobarea, spunand ca e urata. Bote intr-un fel le-a dat dreptate, dar cum mie imi place de el, zic ca a facut-o intr-o maniera eleganta si cavalereasca. A zis, ca deh e o femeie ca oricare alta, care are niste silicoane si un nas operat.
Ideea e ca Bote s-a saturat de imneptiile organizatoriilor , care au invitat o miss de favela, s-a enervat ca nu i-au pus la dispozitie o camera pentru accesoriile colectiei, s-a rasculat impotriva faptului ca tarisoara noastra a devenit o pepiniera de export a fetelor frumoase si a plecat cu...coronitza.
Chiar si in lipsa de coronitza, castigatoarea a fost desemnata. O tanara dragutza, de 18 ani, celebra pe la concursurile de mis. E intr-adevar frumoasa, insa gurile rele spun ca ar fi de fapt iubita unui influent om de afaceri brasovean, aflat de ceva vreme in Top 300. Este vorba de aceeasi persoana care s-a aflat printre sponsorii evenimentului.
In rest numai de bine...Vorba celor de la Zaraza: celor care cred ca terenul de fotbal si Kafka nu au nimic in comun, le recomand sa nu creada in chestii efemere. Si as mai aduga si vorba prietenului meu: frumusetea e trecatoare, iar la 40 de ani o sa fii si tu la fel de grasa ca balenele esuate pe plajele Americii.