Cele mai frumoase femei top model din Romania


Probabil ca sunt cele mai frumoase femei, avand in vedere ca au succes.
Pentru ca pana acum am amintit doar de femeile frumoase de prin alte tari, a venit si randul sa ne luam revansa cu romancele. Mi-a venit aceasta idee citind un articol in EVZ si m-am gandit ca istoria celor mai celebre manechine romance contemporane nu a fost inca centralizata. Citind fraza de adineuari sa nu va ganditi cumva ca le ridic pe aceste fete la rangul de personalitati demne de mentionat peste veacuri. Lor le revine doar meritul de a se fi ridicat din gloata de fete "cu un nas operat si niste t@tz3 puse", conform spuselor unui "clasic" in viata.
Pana la urma e si modelling-ul un ... sport de performanta.Catrinel Menghia
Frumoasa ieşeancă este un nume care a devenit celebru în lumea modei. A fost descoperită la 16 ani de Alin Gălăţescu, cel care i-a prezentat-o ulterior lui Liviu Ionescu, preşedintele MRA Models, una dintre cele mai mari agenţii de fotomodele din România. Datorită calităţilor fizice remarcabile, Catrinel Menghia le-a atras rapid atenţia celor de peste hotare, primind astfel oferta de a semna un contract cu firma de lenjerie Emporio Armani. S-a mutat la Milano, unde a devenit unul dintre cele mai solicitate fotomodele pentru campaniile care promovează articole de lenjerie intimă. Bruno Manetti, Cotton Club, Triumph, Club Neuf, Truworths, dar şi I.D. Sarrieri (România) sunt doar câteva dintre cele mai cunoscute companii a căror imagine a fost Catrinel Menghia. Una dintre performanţele frumoasei moldovence este apariţia pe coperta revistei „Sports Illustrated“, fiind prima româncă solicitată să pozeze pentru celebra publicaţie. „Iubesc să pozez! Iubesc la nebunie această muncă! Pentru mine reprezintă o activitate ideală. Nu mă văd făcând altceva“, declara Catrinel Menghia într-un interviu. În prezent, trăieşte la Milano, alături de soţul său, impresarul de fotbal Massimo Brambati, pe care l-a cunoscut la vila creatorului de modă Giorgio Armani.


Irina Lazareanu
Născută în România în 1982, a emigrat cu părinţii în Canada la vârsta de 5 ani, iar în prezent, este unul dintre cel mai bine cotate manechine din lume. Parcursul său a fost unul atipic. Fără să fie vreo frumuseţe răpitoare, Irina a ales la 17 ani meseria de fotomodel pentru a-şi putea plăti chiria. Responsabilă pentru evoluţia uimitoare a Irinei este Kate Moss, cea care i-a oferit şansa de a figura pe coperta ediţiei franceze a „Vogue“. După această reuşită, Irina Lăzăreanu a fost curtată de designerii de top pentru a le prezenta colecţiile sau pentru campanii publicitare. Chanel, Balenciaga, Alexander McQueen, Anna Sui, Lanvin, Versace sunt câteva dintre numele care şi-au dorit-o pe Irina pentru a le promova produsele. Fotomodelul de origine română se situează în prezent pe locul zece în topul celor mai bune fotomodele din lume, potrivit site-ului Models.com. Imaginea sa este atipică. Nu se încadrează în tiparele obişnuite ale frumuseţii, se îmbracă în stilul hippie al anilor ’60-’70 şi este apreciată pentru stilul său personal de majoritatea criticilor de modă. A făcut parte din anturajul trupei lui Pete Doherty, fostul iubit al celebrei Kate Moss şi, în prezent, colaborează cu fiul lui John Lennon - Sean, cu care intenţionează să scoată un album de duete.Diana Moldovan
La doi ani de la lansarea în lumea modei, tânăra în vârstă de 21 de ani este una dintre cele mai apreciate apariţii de pe podiumurile internaţionale şi calcă pe urmele Dianei Dondoe, figurând în topul celor mai bune zece debutante realizat de site-ul Models.com. A fost descoperită de agenţia Yes Models în vara anului 2006 şi, la câteva luni de la lansare, apărea pe prima pagină a revistei „Vogue Italia“, după care au urmat ediţiile din Germania şi din Rusia. Printre performanţele sale se numără defilări pentru Jill Sander, Kenzo, Louis Vuitton, Miu Miu, Rebecca Taylor, Sue Stemp, Undercover, Barbara Bui, Chacharel, Isabel Marant, Gucci, Lanvin, Marc Jacobs sau Chanel. Toamna trecută, Diana Moldovan a fost cooptată în echipa de fotomodele care au asigurat campaniile publicitare pentru celebrul lanţ de magazine TopShop, a căror protagonistă principală este Kate Moss. Colaborarea s-a prelungit şi în acest sezon, iar, în prezent, Diana se află la Londra pentru noi şedinţe foto alături de Kate Moss şi alte top-modele.


Diana Dondoe
S-a născut la Craiova pe 22 decembrie 1982 şi este una dintre cel mai bine cotate fotomodele românce la ora actuală. Diana a fost descoperită de celebra căutătoare de talente Giani Portman, cea care i-a facilitat accesul în lumea modei la Milano. În scurt timp, românca a fost preferată de cele mai cunoscute case de modă din lume, devenind un fotomodel foarte apreciat. A defilat pe podiumurile de modă pentru Balenciaga, Prada, Miu Miu, Ungaro, Sonia Rykiel, Tommy Hilfiger, Calvin Klein, Zac Posen sau Donna Karan şi a fost aleasă pentru a poza în prestigiosul calendar Pirelli, în care apar cele mai bune si mai frumoase femei fotomodel ale lumii. De asemenea, chipul său a putut fi admirat pe coperţile unor prestigioase publicaţii, cum ar fi „Vogue“, „Grazia“, „Numero“ sau „Elle“. Odată cu creşterea notorietăţii, a crescut şi contul din bancă, Diana reuşind să strângă o sumă impresionantă din multitudinea de contracte avantajoase pe care le-a încheiat. A fost imaginea Chanel, divizia accesorii, şi a fost preferata caselor de modă Donna Karan, Oscar de la Renta, Moschino, La Perla şi Jean Paul Gaultier. Luna aceasta a fost solicitată să fie protagonista unui editorial în revista „Vogue“, ediţia spaniolă. În clasamentul celor mai bune 50 de fotomodele din lume, realizat de site-ul Models.com, Diana ocupă locul 22. În prezent, locuieşte la New York alături de iubitul său.

Sursa; Evenimentul Zilei