Film despre viata lui Coco ChanelViaţa celebrei Coco Chanel, de dinainte de a ajunge faimoasă, va fi transpusă pe peliculă. Povestea biografică a deisgner-ului o va avea ca protagonistă pe actriţa franceză Audrey Tautou. Filmarea peliculei este în desfăşurare, sub directivele regizorului Anne Fountaine. Filmul va fi cel mai probabil lansat în cursul acestui an. Filmul va debuta cu imaginea lui Chanel la vârsta de zece ani, perioadă în care era găzduită într-un orfelinat. Alegera franţuzoiacei Audrey Tautou, pare să nu fie întâmplătoare în condiţiile în care Tautou a fost aleasă şi ca protagonistă a celui mai recent spot publicitar Chanel.

Gabrielle Chanel, creatoarea care a schimbat pentru totdeauna lumea modei, s-a nascut intr-o familie modesta. Mama sa moare cand Gabrielle avea doar cativa ani, iar tatal ei o paraseste, lasand-o intr-un orfelinat din Correze, unde fetita va creste si va lua primele lectii de croitorie. Aici primeste si porecla Coco dupa ce interpreteaza in fata colegilor un cantecel despre un caine pierdut pe nume Coco, porecla pe care o va transforma intr-un titlu de noblete.

Sansa tinerei care nu se descurcase prea bine la cursurile de croitorie de la orfelinat a fost sa fie descoperita de o tanara doamna din inalta societate. Impresionata de frumusetea gratioasa si timida a adolescentei, aceasta i-a oferit o ocazie unica de a descoperi lumea celor bogati, luand-o sa locuiasca impreuna cu ea. Coco a frecventat cercurile inalte, a descoperit frumusetea modei, a invatat ce se potriveste si ce nu, ce ar merge si ce ar fi un esec. Decide sa devina la randul ei creatoare de moda si incepe modest, realizand palarii.


Cititi si despre Chanel Then & Now
si Acasa la Coco Chanel


Sursa: Glamboulevard
Artline