Ce sa nu porti in 2009?

Am observat ca foarte multe persoane se intreaba ce ramane si ce nu ramane in moda anului 2009. Dincolo de a raspunde la aceasta intrebare as vrea sa punctez ce nu ar trebui sa se poarte niciodata. Evident din punctul meu extrem de personal de vedere.


Ideea mi-a venit citind un top realizat de site-ul Socyberty, legat de cele mai ciudate trend-uri in moda. Subscriu celor care au realizat topul si mentionez ca nu as mai vrea sa vad niciodata asa ceva ridicat la rangul de frumos. Sunt cateva chestii care m-au enervat in moda si pe care le consider de-a dreptul stupide. Asa ca daca va intrebati ce anume ar trebui exclus din moda anului 2009, incepeti in primul rand cu lucrurile de mai jos.

Sosetele purtate cu sandale

E in primul rand un paradox: daca e atat de cald incat sa porti sandale, de ce mai ai nevoie de sosete? Si daca e atat de frig incat sa ai nevoie de sosete ce rol au sandalele in schema? Unde mai pui ca un astfel de outfit ma duce cu gandul la moda din mediul rural. Totusi ma gandesc ca aparitia acestui trend are o explicatie mult mai complexa si poate chiar culturala. Imaginea de sosete plus sandale imi trezeste amintirea lui Alice in Tara Minunilor sau de Dorothy din Vrajitorul din Oz.


Tocurile extrem de inalte

Au rolul evident de a ne face sa parem mai inalte decat suntem, eventual sa ajungem la dimensiunile manechinelor daca nu chiar ale jucatoarelor de baschet. Dar astfel de pantofi devin atat de inalti incat purtatul lor devine imposibil. Ce sens are sa par de 1.80 si sa imi impresionez partenerul de intalnire cand la prima bordura intalnita in cale imi luxez gleznele.

Umerasele

Nu ma refer la cele pe care se pun hainele, ci la cele care se puneau sub haine. Se intampla prin anii '80. Actritele din serialul Dinasty purtau toate asa ceva. Unde mai e ideea de feminitate cand arati ca un barbat care in ultimii zece ani a tras de fiare intensiv. Sa fim seriosi: nicio femeie normala din lumea asta nu cred ca vrea sa arate ca un jucator de fotbal american.

Colantii luciosi

Nu sunt neaparat urati sau neadecvati unei femei, doar ca nu imi plac. Imi lasa tot timpul impresia de trashy. Stilul trash e un stil in sine. Tot respectul pentru cei care il poarta. Doar ca pentru asta trebuie sa ai un maxim de bun gust. O singura greseala si risti sa intri in categoria femeilor care vorba aia...fac trotuarul.