Nicolette Sheridan, printesa Balului de la Viena

Viena, una din cele mai romantice capitale din lume si-a trecut si in acest an in palmaresul evenimentelor cu stil, traditionalul Bal al Operei. Editia din 2009 a stat sub semnul luxului si al grandorii. Printesa balului a fost Nicolette Sheridan, starul din "Neveste Disperate".


Cea de a 53-a editie a Balului Operei din Viena a avut loc si in 2009 la data si loactia consacrate: seara ultimei zile de Joi, dinaintea Postului Pastelui, in cladirea Operei de Stat din Viena, institutie condusa de romanul Ioan Hollender.Cel mai fastuos bal din lume nu a fost marcat, se pare, de criza financiara. Locurile in loja, au costat 17.000 de euro, dar au fost rezervate doar donatorilor care au trebuit sa plateasca in total 42.000 de euro pentru posibilitatea de a lua parte la luxosul eveniment monden.
Personalitatile prezente au putut defila pe un covor rosu incalzit, iar sala a fost ornata cu peste 40.000 de flori. Balul Operei din Viena s-a ţinut prima oară în anul 1936, dar a fost suspendat în perioada celui de-al Doilea Război Mondial. Reluat după 1945, balul a mai fost anulat o singură dată, în anul 1991, la începerea războiului din Golf.Fiul Fionei Swarovski a debutat la balul din acest an

Una dintre traditiile marcante ale Balului este debutul tinerilor din "aristocratia" vieneza. In acest an a fost vorba de 320 de tineri ce au deschis dansul. Printre acestia s-a aflat si fiul Fionei Swarovski, Arturo in varsta de 17 ani. Acesta este si motivul pentru care debutantele au purtat diademe special create pentru acest bal in prestigioasele atelierele Swarovski.
Evenimentul a stat sub semnul muzicii compozitorului Joseph Haydn, de la a carui moarte se celebreaza in 2009, 200 de ani. Pentru momentele de balet din deschidere s-au ales simfonii de Haydn, puse in scena de coregrafa Giorgia Madia. Cantaretii de opera Tamar Iveri şi Ramon Vargas au interpretat arii şi duete.


Nicolette Sheridan, invitata speciala

Ca in fiecare an, pe covorul rosu al "aristocraticului" bal au pasit si vedete capitaliste. Este cazul celebrelor Sophia Loren, Sarah Ferguson, Faye Dunaway, Farrah Fawcett, Claudia Cardinale.
De-a lungul timpului li s-au alaturat si staruri care nu au neaparat o legatura cu fastul si stilul evenimentului: Ditta von Teese, Pamela Anderson, Carmen Electra sau chiar Paris Hilton.
In 2009, la bratul magnatului Richard Lugner (sponsorul evenimentului), s-a aflat actrita din "Neveste Disperate", Nicolette Sheridan. la baza alegrii actritei de 41 de ani a stat se pare, sfatul fiicei adolescente a lui Lugner. "Nu ştiu care sunt cele mai frumoase femei de la Hollywood. Mă interesează doar aspectul financiar", a declarat Lugner.
Mai jos - ce au purtat membrii marcanti ai inaltei societati la Balul Operei din Viena 2009:
Sursa foto: EPA / Georg Hochmuth via M&C (pentru maiu multe poze click aici)
Sursa info: Realitatea, Compress