Chanel toamna iarna 2009/2010

Casa de moda Chanel a prezentat pe 10 Martie, la Grand Palais (Paris) colectia toamna iarna 2009 / 2010. Sa fie oare criza de vina pentru negrul ce predomina in colectia lui Karl Lagerfeld?
Karl Lagerfeld si-a intitulat colectia, Belle Brummell ca o aluzie la britanicul Beau Brummell, poate cel mai legendar dandy al tutror timpurilor, creditat pentru "inventia" costumului modern si pentru modul in care a dictat la vremea sa, moda masculina. Colectia aduce cu siguranta un tribut influentelor androgine in moda feminina. iar culoarea predominanta este negrul, in proportie de peste 90% daca ar fi sa punem problema in termeni matematici.Sa fie oare influenta perioadei deinspiratie sau criza economica de vina? Cert e ca femeia Chanel 2009 / 2010 e serioasa, e black & white, nu se remarca prin extravaganta, dar adera la lux. Restul paletei cromatice e completat de nuante de verde smarald si baby blue. Combinatia preferata a designer-ului Chanel 2009 / 2010 pare sa fie insa negru si alb. Albul este rezervat gulerelor si mansetelor ce vin in completarea tinutelor all black.
In materie de accesorii, Lagerfeld mizeaza pe platfome aproape arhitecturale si pe rucsacuri ce pot fi extrem de usor convertite in posete. Iar pentru femeile care nu isi gasesc niciodata telefonul din prima, Chanel a introdus in colectia toamna iarna 2009 / 2010, poseta transparenta.Defilarea manechinelor s-a facut pe acordurile melodiei "I Love to Love You" a Donnei Summer, parada fiind deschia de topmodelul Karen Elson. Enjoy
Credit foto: Fashionising, The Fashion Spot, Youtube