Nail Trend 2009 / 2010: Ce culori are lacul de unghii la moda?

De curand am avut ocazia sa asist la un meeting al importatorilor si distribuitorilor romani de produse profesionale destinate ingrijirii si "ornarii" unghiilor. Trebuie sa marturisesc ca nu am gasit prea multe brand-uri consacrate, in schimb am fost uimita de paleta extrem de variata de culori. Asa ca m-am documentat asupra tendintelor in manichiura 2009 / 2010. Afla mai jos care sunt culorile de oja ce se poarta in acest sezon.

Cel mai la moda: unghiile nude - in nuante cat mai naturale


Dintotdeauna am fost o fana declarat a manichiurii frantuzesti. Chiar si sezonul trecut cand creativitatea a fost cuvantul de ordine in manichiura, eu am ramas tributara stilului french. Se pare ca in acest an acesta reinvie sub o forma mult mai delicata. De fapt nu vorbim de manichiura frantuzeasca clasica, ci de un stil mult mai simplu: stilul nude, care se regaseste de altfel si in make up-ul la moda in acest an. Cum poti obtine acest stil? E foarte simplu si comod: aplica un lac de unghii in nuante de alb, crem, rose sau ivoire. Pentru un look cat mai natural poti opta pentru nuante cremoase, semi-mate si opace. Astfel de stil au abordat deja Paris Hilton, Lindsay Lohan si Sienna Miller.


Semnale ca in Nail Trend 2009 va intra stilul nude au aparut inca de anul trecut. Atat Prada cat si YSL au folosit acest trend in campaniile ad pentru colectia toamna -iarna 2008 - 2009.
Confirmarea ca unghiile nude sunt la moda in sezonul cald e oferita chiar de cele mai noi colectii de make up 2009 ale Chanel si Dior.
Unghiile galbene - trend-ul verii 2009?

Daca nu esti fan unghii cat mai naturale si iti place sa iesi in evidenta, galbenul va fi cu siguranta o optiune. Se pare ca va intra in moda verii. MIA si Natalie Portman au adoptat deja stilul, pe care personal nu il agreez inca. Totusi pana la urma sezonul cald ar trebui a fie rezervat culorilor vesele, solare. De altfel si distribuitorii romani de produse de manichiura profesionale au optat pentru culori extrem de vesel: verde, galben, roz, fuchsia, culori similare de altfel cu paleta de culori oficial la moda in 2009, propusa de cei de la Institutul Pantone.Nuante metalice pentru adeptele lacului de unghii negru


Daca anul acesta vorbim de nuante abia sesizabile, anul trecut a fost rezervat unghiilor negre, cu "derivatele" in nunate cat mai goth. Cei care apreciaza curentul muzical stiu la ce ma refer. Chiar si fara a fi emo sau goth, femeile au optat pentru unghii cat mai negre. Probabil ca vor exsita in continuare persoane care nu se pot desprinde de astfel de nuante. Tranzitia la culorile mai light ale sezonului poate fi facuta cu nuante metalice si fumurii. Chanel propune pentru primavara 2009 o nuanta extrem de interesanta, Vendetta.
In acest an se poarta unghiile scurte


In ceea ce priveste forma si dimensiunea unghiilor, acestea devin ceva mai scurte decat in anii anteriori, idealul mizand spre o forma rotunjita. Deci cred ca putem uita unghiile superlungi din acril si procedurile laborioase si costisitoare de intretinere. Pana la urma, ternd-ul nude si unghiile scurte sunt binevenite in 2009. Pe fondul crizei economice ai posibilitatea sa reduci din cheltuieli taind de pe lista, vizitele regulate la salonul de manichiura.

Photos courtesy of:
1st picture Reader's Digest

2nd & 3rd picture: College Fashion

6th picture: Stylefrizz