Street Style Romania sau cum se imbraca romanii "la moda"

Nu de putine ori m-am simtit incorsetata de rigiditatea unor norme vestimentare aparent autoimpuse. M-am "psihanalizat" de-a lungul timpului si mi-am dat seama ca pe de o parte "educatia" a fost cea care mi-a taiat aripile creativitatii si m-a invatat ca poseta se asorteaza intotdeauna si fara exceptie cu pantofii si ca o culoare neutra merge bine indiferent de combinatie, tocmai pentru ca e neutra.Intr-o lume formata din bej, negru si gri cu greu isi pot face loc tonuri de albastru electric sau de fuchsia, culori desprinse parca din decoruri onirice. Blocurile gri nu indeamna spre imaginatie. Scoala te invata sa te supui unui spectru de culori asortat universal, iar de la unifroma pe care o purtam in clasele primare, pana la uniforma office de la munca granita e aproape insesizabila.
In acest context apare inevitabil teama de a experimenta, teama de a nu atrage privirile, teama de a iti crea un stil propriu, care sa te individualizeze de sabloanele maselor. Pana la urma fashion inseamna sa iti definesti un stil personal, sa experimentezi, sa preiei tendinte din moda si sa le armonizezi conform bunului gust.
Cand ti-e teama sa experimentezi dar ai bun gust, te imbraci tern si depersonalizat Cand lipseste bunul gust, apare stilul trening, stilul pitipoanca de pe hi5 sau stilul "de puta madre, gigolo italiano", etc...Chiar daca ai prea mult curaj risti sa cazi in uniformizarea stilului emo sau hippie excesiv. Cand devii coplesit de munca, hainele iti sunt precum starea de spirit si forma scaunului de la birou...Acestea sunt categoriile de baza ale street style-ului romanesc. Cu alte cuvinte, asa ne imbracam noi romanii pe strada (in drum spre munca, la cumparaturi sau la iesirile in oras) Si ca totul sa fie si mai frumos, uneori unii dintre noi incearca sa epateze asortand un Louis Vuitton fals la o pereche de adidasi.
In Romania nu putem vorbi de un street style ca in Paris, Londra sau Milano. Cel putin la aceasta concluzie au ajuns designerii romani chestionati de site-ul Femninis. Mai multe detalii aici.
Pornind de la premisa ca speranta moare ultima, am facut un inventar al blogger-ilor de street fashion din Romania. Adica acei oameni, care inspirati de The Sartorialist, s-au inarmat cu aparate foto si au iesit la vanatoare de oameni imbracati cu personalitate, stil si bun gust.
Am gasit urmatoarele si promit sa le urmaresc constant (sper ca lista sa se "imbogateasca"):


www.streetascatwalk.ro
un blog de unde se pot inspira atat femeile cat si barbatiihttp://urbnstyle.blogspot.com un blog cu continut grupat pe categorii: fashionistas pe biciclete, culori, creative, his /her style.http://brasovstyle.blogspot.com am admirat ideea de a scrie si despre vitrinele magazinelor din Brasov si speram din intreaga tarahttp://brasovlooks.blogspot.com un blog dragut despre cum se imbraca lumea prin Brasov
Multumiri blog-urilor mentionate pentru poze. Pentru a vedea cum se imbraca romanii pe strada, faceti click pe numele blog-urilor. Sper ca lista de street styler-i sa se imbogateasca.

First picture is taken in Finland, from www.oursurprisingworld.com