Trend: Poarta jeansii iubitului

In vreme de criza orice artificiu vestimentar e binevenit. Asa ca ce ar fi daca ai iesi pe strada cu jeansii iubitului? Lumea ar crede ca ai incurcat perechile de pantaloni. Cei mai avizati insa, vor sti ca nu e o banala incurcatura, ci un "moft" la moda. Pentru ca e un moft care imi place, am selectat imagini cu vedetele care au rascolit garderoba partenerului de viata pentru un pic de inspiratie. Sa porti jeansii iubitului e ceva realizabil si cu un pic de imaginatie, nu va parea deloc
socant in ochii celorlalti. Daca ti-e teama de "radicalisme" poti readuce la viata o pereche de jeansi mai vechi, pe care te pregateai sa o arunci la curatenia de primavara 2009. E un trend ieftin si interesant.


Trend-ul se prefigura inca de la sfarsitul anului trecut. De curand am remarcat ca a aparut si in stret style-ul romanesc. Avantajele trend-ului sunt multiple: e ieftin deci merge in vreme de criza, e foarte casual, nu e sofisticat, ne poate ajuta sa acoperim micile imperfectiuni (jenasii barbatesti nu sunt mulati pe corp precum cei pentru girls). Totul e sa ai curaj sa iesi imbracat asa pe strada. Daca Victoria Beckham, Sarah Jessica Parker, Reese Witherspoon sau Lindsay Lohan au avut curajul sa iasa la plimbare in boyfriend jeans, noi de ce nu am face-o?


Cum se poarta?


Ideea e foarte simpla: se ia o pereche de jeansi masculini si se include in tinuta. Poate fi vorba de jeansii iubitului: cu cat sunt mai masculini, cu atat e mai bine.
Brand-urile celebre au lansat deja si boyfriend jeansi dedicati femeilor.
1. Cel mai simplu ar fi sa iti cumperi o pereche de jeansi masculini vintage sau chiar noi, de la raionul de menswear. Ideea e ca jeansii sa nu fie foarte oversized, ci pe marimea ta. Croiul jeansilor trebuie sa fie cel ce aduce in prim plan ideea de masculinitate si nu neaparat marimea lor;
2. Ruleaza partea inferioara a pantalonului in exterior, pentru un look de primavara - vara;
3. Daca partea de jos e masculina, echilibreaz-o cu ceva feminin, prin accesorii, dupa modelul imaginii de mai jos. Din tot ce am vazut pana acum, e combinatia care imi place cel mai mult. Vezi si look-ul lui Reese Witherspoon, care nu arata deloc trashy in "boyfriend jeans". De altfel trend-ul vine in doua variante: una foarte trashy (Lindsay Lohan) si alta mai soft (Reese Witherspoon, Sarah Jessica Parker.)
Vedete in Boyfriend Jeans:

Reese Witherspoon
Heidi Klum

Rachel Bilson

Victoria Beckham

Lindsay Lohan

Katie Holmes


A fost criticata pentru felul in care a inteles acest trend
Jennifer Aniston

Streeststyle Romania

Credit foto: http://jeanotype.blogspot.com/
Fashionising
www.streetascatwalk.ro