Ce purtam toamna iarna 2009 / 2010 : Cizme peste genunchi

Daca pana anul trecut colantii erau piesa de rezistenta in sezonul toamna –iarna, in 2009 / 2010 la putere sunt cizmele peste genunchi / over the knee boots / tigh high boots.

Leighton Style


Poate ca par ignoranta spunand ca nu cunosc exact originea trend-ului, dar cizmele peste genunchi imi par o combinatie de anii 80, Pretty Woman si sado masochism. Invariabil ma duc cu gandul la cei care au un fetis pentru incaltaminte.
Pentru 2009 / 2010 toti marii designeri au cazut de acord ca cizmele peste genunchi sunt un must.

Iar vedetele au imbratisat fara nicio ezitare trend-ul


Louis VuittonSursa: Shoesohmy


Vivienne Westwood
Sursa: Suite 101PradaSursa: StylelistRodarteSursa: MonoxiousHussein ChalayanSursa: MonoxiousVictoria BeckhamSursa: The News of the WorldMadonna:Sursa:
Women-ShoesKate Moss
Sursa: Fashionising

Chestia cu cizmele peste genunchi mi se pare inca relativa. Relativa la cum arati, la ce haine porti. Spre exemplu mi-e greu sa imi imaginez o persoana de 1.50 purtand cizme peste genunchi. Iarasi mi-e greu sa-mi imaginez o tinuta office accesorizata cu asa ceva.

In defintiv, tigh high boots sunt un trend. Unul care ne forteaza sa ne dam pantalonii jos. Sa ne dam pantalonii jos si sa ne imaginam ca mergem la pescuitul de toamna in Delta (cizmele Miuccia Prada si ideea de reintoarcere la libertate si natura ) sau ca devenim cumva mai bitchy – vulgare intr-un mod dezirabil social (restul designeri-lor).

Si ca sa fiu critica pana la capat, cred ca e un trend ce necesita maxima atentie. Altfel risti sa aluneci pe panta vulgaritatii. Cu atat mai mult cu cat in Romania, majoritatea femeilor care tin cu tot dinandinsul sa vaneze trend-uri sunt vulgare sau uita niste reguli estetice de bun simt.

Chiar si asa, cizmele peste genunchi arata bine si m-ar tenta o pereche. Pana acum, Zara e singurul loc in care am vazut asa ceva.