Barbati frumosi din Rusia. Sau nu

Continuam seria "Femei frumoase din Rusia", cu varianta masculina. Cei ce vor sa se intoarca in timp si sa zambeasca analizand conceptul de fashion in comunism si postcomunism sunt invitati sa citeasca mai departe. Atentie! Imagini absolut incredibile!

Suntem in epoca Perestroika, perioada de reorganizare propusa de Gorbaciov. Dupa ani intregi de monopol al pietei de catre stat, in Rusia apar primii retaileri. Imaginile de mai jos sunt incercarile timide de a vinde moda in Rusia sfarsitului anilor '80, prin intermediul cataloagelor de fashion.

Poate ca nu e tocmai exemplul cel mai elocvent pentru o analiza a evolutie modei de-a lungul timpului, dar vazand imaginile de mai jos nu-i asa ca incepi sa iti pui intrebari?


Modelul barbatului ideal: frumusete si vitalitate
Femei frumoase din Rusia, cu sau fara silicon

Trebuie sa recunoastem ca nu arata a catalog Victoria's Secret sau Agent Provocateur. Mai degraba in ziua de azi ai folosi imaginile pentru ilustrarea serviciilor de chirurgie estetica, before and after operatiei de silicon. Lasand la o parte tonul poate un pic prea critic, trebuie sa spun ca e extrem de interesant cum a evoluat reprezentarea fizica a femeii ideale. Modelele din imagini nu au sani aproape deloc - lucru rar intalnit in prezentarile contemporane de lenjerie sexy. Ceea ce ma face sa cred ca a existat o vreme in care nimeni nu se gandea la silicoane si femei cu sanii mari.
Cum sa te imbraci business?
Just another day at the office

O tinuta business, ce respecta toate tiparele si regulile dress code-ului office, pentru o profesionista in ton cu moda si in simbioza cu some state of the art technology...
Cum ne imbracam in club?

Din ciclul my girl wants to party all the time
S-ar putea ca poza de mai sus sa va serveasca drept inspiratie pentru tinute ceva mai contemporane, doar asistam la re-vival of the '80s, nu-i asa?!


Credit foto: English Russia - one of the funniest blogs ever.