Burberry – Arta trenciuluiSunt convinsa ca ti-ai pus cel putin o data in viata intrebarea care e cel mai elegant sau cel mai la moda pardesiu. Probabil ai demarat cautari asidue prin reviste, mall-uri, magazine, site-uri de moda…Casa de moda Burberry cea care a adus trenciul in fashion, iti ofera online cea mai mare colectie din lume de pardesie si trenciuri la moda, pe Artofthetrench.com.

La peste o luna de la lansarea primei retele sociale Artofthetrench, de catre casa de moda Burberry, site-ul a fost vizitat de milioane de fashioniste. Practic, Artofthetrench este cea mai mare colectie de trenciuri, pardesie si redingote din lume, adunate la un loc. Practic acest site reprezinta o retea sociala in care sunt postate fotografii ale celor care poarta trenciuri Burberry. Fotografiile sunt in gen street style, surprinzand moda strazii.

Deci o privire pe acest site pe poate ajuta sa descoperi stiluri de a purta un pardesiu, in cele mai naturale locuri posibile. Reteaua iti ofera posibilitatea de a vizualiza imagini cu trenciuri, pardesie si redingote la moda, in functie de anumite criterii precum culoare, starea vremii, stil (cu curea sau fara), gen si popularitate.

Primele fotografii postate pe site-ul lansat de Burberry apartin lui Scott Schuman, fondatorul blog-ului de street style, The Sartorialist. Ulterior, Kate Moss, Agyness Dein si Emma Watson si-au uploadat imagini cu ele purtand un trenci sau pardesiu Burberry pe site. Practic, orice purtatoare de trenci Bruberry isi poate introduce poza in site, urmand sa primeasca comentarii si review-uri (bineinteles pozitive) despre look-ul sau.
Burberry – inventatorul trenciului


Burberry este considerat a fi inventatorul pardesiului tip trenci. Se intampla in 1879 cand Thomas Burberry a inventat gabardina, o stofa impermeabila. Din ea a confectioant trenciurile pentru noile uniforme ale ofiterilor din Armata Britanica.

La origine un accesoriu militar si strict masculin, trenciul a evoluat spre articolul fashionable din zilele noastre, un element indispensabil in garderoba oricarei femei.
De-a lungul timpului, trenciul s-a reinventat. O celebra purtatoare a trenciului este Audrey Hepburn care in 1961 a purtat in filmul Breakfast at Tiffany’s.

Iata care sunt trenciurile la moda in acest sezonSi ce se va purta in primavara vara 2010, conform BurberryCum sa porti un pardesiu sau trenci

M-am gandit sa va vin in ajutor si cu cateva idei despre cum sa purtati corect si elegant un pardesiu. Imaginile sunt concludente si scot in evidenta atat modul in care trebuie sa asortam culorile, cat si accesoriile potrivite. Pentru exemplificare, am ales tot trenciuri Burberry, insa modele similare se gasesc si la brand-uri mai ieftine, asa ca adaptarea look-ului se poate face foarte usor, indiferent de bugetul de care dispuneti.
Busy Day
Busy Day by Minni featuring BurberryBurberry – cel mai britanic brand de moda

Burberry este un brand de lux britanic, fondata in 1856. La acea vreme Thomas Burberry in varsta de 21 de ani si-a deschis propriul magazin in Hampshire.
Bruberry este considerat a fi inventatorul trenciului. Un alt semn distinctiv lansat de casa Burberry este modelul tartan, celebrul pattern de carouri format linii verticale si orizontale multicolore, ce se intersecteaza. Daca Louis Vuitton a introdus in moda celebra idiograma LV, casa de moda Burberry e responsabila de introducerea in fashion a modelului tartan, ce se gaseste invariabil pe kilt-ruile scotiene.In momentul de fata, Burberry trece, asemenea catorva jucatori din fashion precum D&G, Gucci, prada sau Bvlgari printr-un proces de digitalizare. Burberry este brand-ul de moda cu cel mai mare numar de fani pe Facebook: peste 700 de mii.