Cele mai potrivite cadouri




Cele mai potrivite cadouri par sa fie, generic vorbind, cele practice. Ne-am pierdut bruma de originalitate avuta, puterea financiara sau pur si simplu a cazut in desuetudine cumpararea unor cadouri cu alte semnificatii decat cele practice? Citind un studiu realizat de International Council of Shopping Centers (ICSC), am fost uimita sa aflu ca majoritatea va tinde sa cumpere in acest an, cadouri cu o mare aplicabilitate practica, hainele, jucariile si jocurile fiind in topul celor mai potrivite cadouri. Asa ca daca nu aveti inspiratie pentru cadourile de Craciun, raliati-va trendului general: la moda cu ocazia acestor sarbatori sunt cadourile cat mai practice.




Studiul a fost realizat in SUA si a avut ca repere de comparatie produsele de uz practic versus produsele de lux. Sunt convinsa ca rezultatele studiului isi dovedesc adaptabilitatea si in celelate colturi ale lumii, mai ales pe fondul crizei economice. Ca atare, avem tendinta sa facem cadou produse home use, care se dovedesc a fi practice in casa. Asadar, la moda in 2009 sunt cadourile practice, lucru dovedit de tot mai multe studii.





Daca vrei sa iti impresionezi prietena, mama, iubita, iubitul, tatal e suficient ca de Craciun sa ii faci cadou ceva practic: o haina, un aparat electrocasnic, un produs de igiena corporala sau o carte. Potrivit studiului realizat de ICSC mai mult de jumatate din americani cumpara in acest an cadouri de la raionul jucarii. Pana si cadourile cumparate de la raionul jucarii migreaza catre practic. Potrivit studiului, cele mai populare astfel de cadouri sunt cartile, urmate de jocurile ce intra in categoria board games. Consolele Wii, XBox sau Playstation, foarte populare pana la venirea recesiunii se vor vinde in acest an din ce in ce mai greu.

Ca atare, adio articole de reviste glossy care ne indemnau sa le oferim celor dragi de Craciun, rame foto digitale, ochelari cu bluetooth sau alte gadget-uri hi tech fara nicio utilitate practica.