Apel pentru Haiti


Foto: Yahoo

2 Euro este o suma infima in comparatie cu dimensiunile tragediei din Haiti. Totusi, printr-un efort comun, 2 Euro pot ajuta la salvarea unei vieti, a unui copil, a unui batran, a unei persoane prinse sub daramaturile cladirilor prabusite, a unui om care moare de foame. Crucea Rosie a demarat la nivel international o campanie de strangere de fonduri pentru sprijinirea eforturilor de salvare si de asigurare a asistentei medicale in Haiti. Proiectul e disponibil si in Romania, printr-un SMS trimis la 887 din reteaua Orange.


Operatorul de telefonie mobila Orange Romania sustine campania de colectare de fonduri prin punerea la dispozitie, in mod gratuit, a numarului de SMS 887 pentru donatii. Valoarea unui mesaj este de 2 euro la care nu se aplica T.V.A. Numarul este valabil in reteua Orange, iar suma colectata va fi donata catre Crucea Rosie Romana.

Initiativa face parte dintr-un proiect mai amplu, coordonat de grupul France Telecom Orange in mai multe tari in care este prezent. Astfel, s-au deschis numere speciale prin care se pot colecta fonduri si s-au facut donatii directe, iar apelurile catre si din Haiti sunt subventionate. Totodata, in zona afectata de cutremur Orange Republica Dominicana ofera suport tehnic pentru actiunile umanitare si pune la dispozitia autoritatilor servicii speciale de telecomunicatii.

Totodata, Crucea Rosie faciliteaza si legatura dintre cei care au rude sau cunoscuti in Haiti si cei care s-au aflat in afara zonei surprinse de cutremur.

Ma multe detalii, pe site-ul Crucii Rosii www.crucearosie.ro