Ce nu mai purtam in 2010?


Foto: Timetravellers

Poate ca va intrebati ce se poarta dar mai ales ce nu va mai fi la moda in 2010. Nu cred ca exista o autoritate a modei care sa ne spuna ce sa nu mai purtam in 2010. Ca atare fiecare va alege in functie de trend-ul principal al lui 2010, dar mai ales in functie de stilul personal. Sunt totusi, cateva piese vestimentare considerate foarte la moda in 2009. Dar care au starnit reactii negative si ca atare e putin probabil sa fie regasite si in moda 2010. Iata care au fost tendintele cele mai ridicole ale modei in 2009. Ramane sa decidem daca mai purtam sau nu asa ceva in 2010.Double Denim
In topul listei as plasa un trend ce si-a facut simtita prezenta in primavara vara 2009. Este vorba de "double denim". Sau cum sa porti atat panatloni jeans cat si jacheta din jeans.

Tendinta isi are originea in stilul nebunesc al anilor '80, punct de reper in moda anilor 2009. Din punctul meu de vedere, double denim confera un look supraincarcat, ce lasa prea putin loc de originalitate si stil personal.


Salvarii


Pe locul doi in calsamentul pieselor vestimentare ce nu se poarta in 2010, as plasa salvarii, sau pantalonii de harem. Au revenit in moda 2009 intr-o forma mai beggy, adica mai larga, insiprata din ceea ce purta MC Hammer, tot prin anii '80.


Foto: Fabsugar

De ce consider ca nu se mai poarta in 2010? Pentru ca nu reprezinta o piesa vestimentara care sa ne avantajeze trupruile. In plus arata de cele mai multe ori ridicol, "asortarea" si accesorizarea fiind foarte dificile. Si nu sunt practici: cat de des te vezi purtand asa ceva?


Umerii supradimensionatiFoto: Softpedia

Am discutat aceasta tendinta, originata tot in anii '80, cu mai multe prietene, nascute tot in anii '80. Toate s-au aratat intrigate de trend. De altfel, nu am vazut pe nimeni in Romania care sa il poarte ca atare. Unele tinute de acest gen te fac sa arati de parca ai fi jucator de fotbal american. Sau in orice caz, mult prea burlesc pentru evenimentele obisnuite din viata noastra: birou, iesit in oras, plimbare in parc, vacanta...

In timp ce alte tinute, trebuie sa recunoastem ca arata cel putin interesant. Victoria Beckham sau Kim Kardashian au aratat senzational in tinute Balmain, unul din promotorii umerilor supradimensionati.Pentru ca reactiile la adresa umerilor supradimensionati au fost in majoritatea lor critice, am decis sa plasez tendinta pe locul trei in topul hainelor pe care nu le vom mai purta in 2010. Totusi, e bine de stiut ca umerii supradimensionati se mentin intr-un fel si in moda 2010: supradimensionarea se muta pe verticala, de-a lungul manecii.

Care sunt hainele / stilurile / tendintele ce v-au atras in moda 2009, dar pe care nu le veti mai purta in 2010?

Citi si care sunt cele mai importante tendinte ale modei din toate timpurile