La moda in 2010: dungileModa 2010 readuce in tendinte un element cu care ne-am mai intalnit: dungile. Dungile in vestimentatie nu sunt cu siguranta o surpriza. Desi nu e o tendinta spectaculoasa este foarte usor de pus in practica. O simpla "sortare" a hainelor mai vechi din dulap ne va ajuta sa ne imbracam la moda.Dungile sunt prezente atat in colectiile feminine cat si in cele masculine. Pe verticala, pe orizontala, intercalate sau oblice, dungile la moda in 2010 par sa avantajeze orice conformatie.

Un look in dungi foarte usor de adoptat este cel navy, marinaresc. Tricoul alb brazdat de dungi albastre - "la mariniere" - este un clasic, fiind introdus in moda feminina, de Coco Chanel. In colectia Givenchy, primavara vara 2010 regasim o reinterpretare a clasicei "mariniere". De altfel aceasta tinuta simpla si usor de purtat va fi cu siguranta una din tinutele verii. Inca din toamna 2009, cand la Paris avea loc Saptamana Modei pentru sezonul primavara vara 2010, strazile metropolei erau pline de tineri purtant clasica "mariniere".Mai jos, cativa din designerii care au readus dungile in moda 2010.

Badgley Mischka
Balenciaga

Carolina HerreraJason Wu, designerul devenit celebru datorita lui Michelle Obama propune fuste in culor indraznete ce alterneaza dungi orizontale de diverse culori. Pentru un look indraznet propune dungi verticale in partea de top si orizontale in cea de jos.
Isabel Marant mi-a atras atentia prin aceasta pereche de pantaloni in dungi multicolore.DKNYBottega Veneta
Vivienne WestwoodZac Posen


LacosteCredit foto: Fashionising
About.com