Ochelari de soare la moda in 2010Sunt o mare fana a ochelarilor de vedere si de soare. Adaptati fizionomiei, ochelarii pot deveni un accesoriu important in configuratia stilului personal. Desi nu reprezinta elementele de greutate ale unei colectii de moda, interesul fashionistelor pentru ochelarii de e la inaltime in fiecare an. In 2010, se mentin in trend ochelarii tip aviator, liniile si fromele au un aer vintage, cromatica devine mult mai indrazneata, iar Prada vine cu o surpriza: ochelarii colorati, din plexiglas, pentru un look retro chic ludic.Ochelarii tip aviator raman in trend


Daca ar fi sa optez pentru un tip de ochelari de soare in 2010, as alege tot ochelarii de tip aviator,de altfel foarte in voga in 2009. Tendintele in materie de ochelari de soare nu au suferit modificari foarte mari, comparativ cu anul trecut, asa ca ochelarii aviator, continua sa fie in trend.

Unul dintre principalii promotori ai ochelarilor de soare de tip aviator, in 2010 este D&G, care a lansat de altfel si o linie Gold, similara cu clasicii ochelari de soare Ray Ban.Ochelarii aviator nu lipsesc nici din colectia principala a D&G primavara vara 2010.Tot in aceeasi nota, Ray Ban, "parintele" ochelarilor de tip aviator a lansat colectia Craft Leather. O editie limitata prin care cei de la Ray Ban reinventeaza marca lor de referinta, ochelarii tip aviator, introducand insertii din piele naturala, modelata manual. Pentru primavara vara 2010, Ray Ban propune ochelarii de tip aviator, cu lentile intr-o gama de culori foarte ofertanta: de la clasicul negru si argintiu polarizat pana la albastru.Prada se inscrie in trend-ul aviator, propunand pentru linia masculina acelasi gen de ochelari de soare.Gucci redefineste ochelarul de soare aviator pentru barbati, pastrand forma originala si clasica a lentilei, dar adaugand mai mult dinamism prin inserarea unor brate mai groase.

Vintage revival


Linii mai soft pentru un look mai feminin propun Prada, Chanel, Fendi, Tom Ford si Gucci. Ramele sunt retro, imbinand liniile ovale de la nivelul lentilei, cu brate subtiri. La fel ca in 2009, se continua tendinta spre minimalism, logo-ul brand-ului devenind din ce in ce mai discret.

Din perspectiva cromaticii lentilelor, paleta este cuprinzatoare. In 2009, culori precum lila si mov se inserau direct de pe catwalk, in moda ochelarilor de soare. In 2010, cromatica devine mai indrazneata: rame albastre si lentile lila sau combinatia rama alba lentile negre la Gucci, colectia Cruise primavara vara 2010.Tom FordFendi

Prada, retro chic si plexiglas verde


Prada propune contrastul dintre rama alba si lentilele inchise la culoare, retro inspired.Supriza este insa alta. Creative designerii Prada au fortat nota pana la ochelari in culori si combinatii ametitoare, inspirate mai degraba din era disco. Rama este supradimensionata, insa spre deosebire de anii anetriori cand negrul era la moda, Prada mizeaza pe nuante transparente, combinate cu lentile verzi sau lila.


Chanel, ultrafeminin


Colectia de ochelari de soare Chanel primavara vara 2010 reprezinta expresia vorbelor de duh ale lui Coco Chanel. "Cu cat o femeie este mai feminina, cu atat e mai puternica".

Colectia este una cu note pronuntat vintage, recapituland o parte din elementele definitorii ale casei Chanel: modelul tweed, un element iconic al deux pieces-urilor create de Coco Chanel, pantofii in doua nunate lansati in 1957. De aici si combinatia bicromatica: negru cu alb, negru cu gri, negru cu beige.

Forma ramei este una ultra-feminina, cu inspiratii din trend-ul aviator si glam-rock (bratele metalice). Lentilele sunt disponibile in nuante de roz, albastru, maro , culoarea mierii.Urban Style: Police si Givenchy


Fanii Police nu vor ramane dezamagiti. Brand-ul isi pastreaza linia cu care ne-a obisnuit: casual, comfortabil, urban..

Tot in lina urban as inscrie si ochelarii de soare propusi de Givenchy, desi acestia fac trimitere mai degraba spre un concept futurist. O fana a ochelarilor Givenchy din colectia 2010 este Shakira, fotografiata in mai multe ipostaze purtand perechea de ochelari de soare de mai jos.
Ray Ban e un trend in sine


Ochelarii Ray Ban "geek like" sunt un trend in sine si ma surprinde amploarea pe care acesta a luat-o in moda mondiala. Deoarece la noi tendintele apara ceva mai greu, e putin probabil sa vedem pe cineva purtand imitatii sau originalii Ray Ban din colectia Wayfarer. Peste hotare, in capitalele modei, fenomenul pare sa fie unul de masa. In orice poza de street style cu ochelari de soare, cohelarii respectivi sunt neaparat similari clasicilor Ray Ban.


Foto: The SartorialistFoto: The SartorialistFoto: Fashionising

Te mai poate interesa si moda ochelarilor de soare in 2009. Afla de aici care sunt tendintele care raman valabile si in 2010.

Despre ochelarii de vedere la moda si lentilele de contact, am scris aici