Photoshop si modaPhotoshop-ul este fara doar si poate cea mai utila unealta a ad print-urilor, un fel de semizeu al frumusetii asistate de calculator. Aparitia Photoshop-ului a facut ca in momentul in care ne uitam la o fotografie de moda sa ne intrebam automat, care au fost elementele retusate.

Pana la un punct orice femeie care auzise de Photoshop stia ca acesta poate sa "scoata" cearcanele, ridurile, acneea si chiar celulita. Adica acele imperfectiuni de care orice femeie cu spirit autocritic se teme incepand de pe la varsta de 14 ani. Photoshop-ul in moda a ajuns insa la paroxism, odata cu cateva editoriale de moda ce au demonstrat ca pana si cel mai de baza "common sense" poate fi pus la indoiala. Doua exemple celebre, pe care am putea face studii de caz: advertorialul Ralph Lauren si talia bidimensionala a modelului si mai recentul pictorial al Burberry primavara 2010, in care protagonistei Emma Watson ii lipseste...un picior.


Foto: Stylebyme


Foto: L'Express

Dincolo de criticile vehemente aduse folosirii Photoshop-ului in fashion, nu cred ca ne-am gandit prea mult la eventualele beneficii. Fashion editorial-ul de mai jos, realizat de fotograful GL Wood pentru revista Zink s-ar putea sa va schimbe...optica.

Mai multe poze din "Get in Shape", gasiti aici.