Run of show: Tendintele 2010 intr-un singur editorialDe mult nu am mai vazut un editorial atat de simplu, dar in acelasi timp atat de edificator. Inainte sa apara acest editorial din editia de Ianuarie a W Magazine, imi propusesem sa fac o sinteza a tuturor tendintelor sezonului primavara vara 2010. Nu stiu daca se mai justifica. Cei de la W Magazine au resuit sa reuneasca toate trendurile principale ale lui 2010.


Pictorialul a fost realizat de fotograful Craig McDean si de stilistul Alex White. Alex White a aliniat modele ce poarta haine din colectiile primavara vara 2010 ale unor designeri celebri. Editorialul ilustreaza polarizarea modei feminine: romantism si delicatete pe de o parte, atitutdine dura cvasi-androgina, de cealalta parte a baricadei.

Editorialul incepe cu creatii mai delicate: materiale fluide in culori neutre, linii vaporoase, ultra feminine semnate Alberta Feretti, Chloe, Lanvin, Donna Karan sau Chanel. Continua apoi cu volane, jabouri imprimeuri, dungi in diverse pozitionari, umeri voluminosi, rochii fara umar (one shoulder dresses), pantaloni largi.Nu e neglijata nici linia ultra casual pe care o adopta multe femei, pentru ca spre final editorialul sa introduca creatori precum Proenza Schouler, Balenciaga, Rick Owens, cu creatii mai androgine, in culori tari.
Totul se incheie intr-o nota ultra senzuala, prin ilustrarea unui trend devenit deja foarte popular in street style, moda strazii marilor metropole: the sheer trend, sau cat mai multa transparenta.Merita sa aruncam o privire si asupra accesoriilor, mi-au atras atentia in mod deosebit sandalele platforma foarte asemenatoare cu cele care au facut furori in anii '70, epoca lor de gratie cand au intrat de altfel in mainstream.

In ceea ce priveste culorile la moda in 2010, se incadreaza perfect in paleta prognozata de cei de la Pantone, despre care am ascris intr-un post anterior.

Pentru mai multa inspiratie in crearea unui look ultra casual in ton cu tendintele 2010, va recomand si catalogul H&M primavara vara 2010

Foto: Mamasrollingstone via Style Diary