Cele mai frumoase rochii de mireasa
Am fost absenta in ultimele saptamani pentru ca in viata mea se intampla evenimente importante. Unul din ele: cautarea rochiei de mireasa. Pentru ca sunt o veritabila susrsa de inspiratie, am selectat colectiile 2010 ale celor mai in voga creatori de rochii de mirese din lume. In fond, sunt o sursa de inspiratie pentru toata lumea.


Pentru ca nu fac parte din categoria acelor femeilor care de pe la 3 ani au inceput sa isi "proiecteze" mental rochia de mireasa, nu m-am hotarat inca asupra modelului. Am doar o vaga idee de combinatie vintage, dantela si croiala tip sirena.

De altfel inspiratia vintage pare sa dea trend-ul si in 2010 in materie de rochii de mireasa. Desi multora le vine greu sa creada, rochiile de mireasa au niste standarde proprii si fiecare an aduce schimbari sau preferinte subtile in tendintele legate de croiala, forma, culoare sau materiale.

In urma cu trei ani de zile, am consitientizat intervievand o cunoscuta creatoare de rochii de mireasa, ca asistam la noutatea sezonului: rochia alba versus rochia crem, ivoire, roz antic.

In 2010, marii creatori de rochii de mireasa par ca vor sa ne obisnuiasca cu un element inedit: funda.


Rochii de mireasa Monique Lhuillier


Nu se putea sa nu deschid prezentarea cu Monique Lhuillier, poate cea mai celebra creatoare de rochii de mireasa pentru vedete. Monique Lhuilliere si-a inceput cariera de designer de rochii de mireasa la 23 de ani, dezamagita de faptul ca ea insasi nu-si gasea rochia la care visase.

Rochiile ei de mireasa, ce pornesc de la 2000 de dolari, sunt de o simplitate si o naturalete desavarsite.


Foto

Monique Lhuilliere toamna iarna 2010 - 2011

Foto


Rochii de mireasa Oscar de la Renta


Daca esti o mireasa extravaganta te poti inspira cu siguranta din colectia Oscar de la Renta, care nu vede de ce o mireasa nu s-ar imbraca in pantaloni. De remarcat si rochia de mireasa cu un singur umar - one shoulder dress, de altfel una din tendintele generale ale sezonului primavara vara 2010. Voi avea ocazia sa-mi vad una dintre cele mai bune prietene ale mele purtand o splendida rochie de mireasa cu un singur umar.

Foto

Rochii de mireasa Vera Wang


Vera Wang creeaza niste rochii de mireasa foarte apropiate de dorintele viitoarelor mirese. Ea e de altfel si cea care pune foarte mult accent pe funde, in colectia de rochii de mireasa 2010. Nici Vera Wang nu e lipsita de surprize, propunand rochia de mireasa...neagra.


Foto