Si Vanity Fair discrimineaza?Problema standardelor discriminative in moda pare sa fie eterna. De curand ne confruntam cu invazia manechinelor plinute si retusate in Photoshop, pe copertile marilor reviste, in incercarea acestora de a arata, culmea, ca modelel slabe si photoshop-uite sunt discriminative. Un nou scandal pare sa iasa la lumina in lumea modei, iar subiectul este cel mai recent numar al publicatiei Vanity Fair. De data aceasta nu se mai pune neaparat problema centimetrilor in plus, ci a culorii pielii.


E drept, anumite publicatii si-au creat un renume din identificarea si "fabricarea" celor mai in voga haine, accesorii, obiecte de decoratiuni, carti, filme, actrite.
Este si cazul Vanity Fair, care cu fiecare inceput de an lanseaza editia "New Hollywood", menita sa identifice cele mai promitatoare sperante ale Hollywood-ului.

Editia din luna martie le are pe coperta pe celebrele Abbie Cornish, Kristen Stewart, Carey Mulligan, Amanda Seyfried, Rebecca Hall, Mia Wasikowska, Emma Stone, Evan Rachel Wood, si Anna Kendrick. Pe unele le cunoasteti din seriale sau filme celebre precum Gossip Girls sau Twilight. Toate sunt albe, elegante si se apropie de dimensiunile siluetei perfecte.

Faptul ca in pictorial nu a aparut nicio actrita de culoare, in ciuda succesului de box office al unor filme precum Slumdog Millionaire, Precious sau Avatar, pare sa fi starnit criticile americanilor.

Foto: Yahoo