Filme care au facut istorie in lumea modeiDe regula, cele mai apreciate tendinte din lumea modei isi gasesc locul in Cetatea Filmului. Productiile cinematografice abunda de haine la moda si in trend.

Mai mult, un simplu otfit prutat de o vedeta bine cotata, pe Covorul Rosu poate genera in cateva minute isteria mondiala sau poate scoate din anonimat un designer talentat, dar lipsit de notorietate. De foarte putine ori se intampla ca pelicula sa modeleze lumea modei.

Pentru ca se apropie Oscarurile, va propun o incursiune in lumea filmelor care au influentat tendintele in fashion. Clasamentele sunt realizate de New York Times, respectiv MSN. Avatar nu se regaseste in niciunul din ele, dar imi permit eu sa il includ, tinand cont ca a influentat in mod "oficial" colectia de haute couture a lui Jean Paul Gaultier, prezentata in cadrul Saptamanii Modei de la Paris.


Conexiunea film moda ma face sa ma gandesc la Totul Despre Sex, poate cel mai "fashionising" serial. Uitandu-ma prin topurile realizate d ealtii, am selectat acele filme care in cazul meu au corelat cel mai mult cu notiunea de moda.

Saturday Night Fevere


Credit foto: Photofest


Desperately Seeking Susan


Credit foto: Everett Collection


Bonnie and Clyde


Credit foto: Everett Collection


Pentru mai multa inspiratie, va invit sa vizualizaticlasamentele realizate de New York Times si MSN