Chanel toamna iarna 2010 / 2011 pret-a-porterPentru ca am facut un scurt review al tendintelor toamna iarna 2010 / 2011, merita acordat un loc special caseui Chanel si colectiei semnate de Karl Lagerfeld.


Un décor scandinav, avand in centru un iceberg autentic, adus din Suedia. Acesta a fost cadrul in care Chanel si-a prezentat in primavara la Grand Palais, colectia toamna iarna 2010 – 2011 pret-a-porter.

Sezonul rece si originile nordice ale lui Karl Lagerfeld au fost pretextul perfect pentru a crea una dintre cele mai spectaculoase colectii de pret-a-porter toamna iarna 2010/2011, o colectie ce se apropie foarre mult de linia de haute couture.

Elementul central al colectiei este reprezentat de blana. Chanel se inscrie astfel printre promotorii unuia din principalele trenduri ale sezounului, alaturi de Marc Jacobs, Nina Ricci, D&G, Isaak Mizahi, Etro, Burberry Prorsum, Missoni ssau Anna Sui.

Vorbim evident de blana artificiala, insa lui Karl Lagerfeld nu ii place sa o defineasca ca “fake fur” - deoarece in opinia sa suna peiorativ si degadrant - ci mai degraba ca si “costume fur”.

Blana este prezenta ca element central in aproape orice tinuta din colectie, fiind aplicata pe gulere, mansete sau tesuta in tweed. Colectia cuprinde fuste, jachete, pantaloni lungi si scurti din blana iar accesoriile sunt concepute in aceeasi maniera.

In privinta cromaticii vorbim de monocromie dar si de pasteluri in degrade..

Lungimea este un alt aspect ce merita punctat in cadrul colectiei Chanel toamna iarna 2010 /2011. Cu doua exceptii, toate fustele din colectie sunt scurte. Totul este scurt, grafic, mobil. Comentariul lui Karl Lagerfeld pe marginea acestui aspect e ca “lungimea nu mai conteaza” fiind o chestiune de optiune personala.Maimulte imagini din colectia Chanel toamna iarna 2010 / 2011 aiciChanel ad campaignDe curand Chanel a dat publicitatii si pistorialele destinate campaniilor print din sezonul rece. Iata cateva din cele mai reprezentative imagini.

Printre print-urile Chanel si-a facut aparitia si Crystal Renn, celebrul fotomodel oversized. Crystal Renn apare alaturi de modelul favorit al lui Karl Lagerfeld, Baptiste Giabiconi, intr-o reclama de promovare a redeschiderii magazinului Chanel de pe Spring Street din Septembrie 2010.

Optiunea lui Karl Lagerfeld este cu tata mai surprinzatoare cu cat designer-ul este cunoscut pentru aversiunea fata de aparitia modelelor grase pe catwalk. E de notorietate episodul in care Karl Lagerfeld a declarat despre Heidi Klum ca nu este prea grasa si are bustul prea mare. Mai mult, designer-ul a urmat o dieta draconica, reusind sa slabeasca 42 de kilograme in 13 luni, doar pentru a purta creatiile designerului Hedi Slimane.

Se pare ca de data aceasta comercialul a batut esteticul, iar Chanel face primii pasi intr-o piata in care femeile oversized vor detine suprematia.