Culori la moda in toamna 2010Se anunta o toamna plina de culoare. Cel putin asa indica raportul celebrului Institut Pantone, autoritatea mondiala in cromatica. Regasiti mai jos lista culorilor la moda in sezonul rece si modul in care acestea se combina si asorteaza in tendintele vestimentare toamna iarna 2010 / 2011


Paleta de culori ale toamnei 2010 sta sub semnul amintirilor din vacanta. Daca in ultimii doi ani atat rapoartele primavara vara cat si cele toamna iarna emise de Institutul Pantone explicau optiunea cromatica a designerilor in raport cu criza economica si scaderea consumului, de data aceasta se intrevad primele semnale optimiste.

Nu mai vorbim de reticenta, recesiune, neutralitate, ci de amintiri din vacanta, de nostalgia apusului de soare si de vibratia exotismului. Toate acestea se traduc in culori mult mai optimiste decat pana acum.

Mi-e greu sa spun care va fi culoarea sezonului. Mai ales ca paleta de culori toamna 2010 nu aduce nimic nou la modul absolut, ci reinterpreteaza ceea ce a fost la moda in primavara vara 2010.

Va las pe voi sa decideti. Cu riscul de a parea lipsita de originalitate as paria pe Purple Orchid (desi e deja vu daca e sa ne raportam la sezoanele trecute cand movul era la putere), Woodbine si Lagoon.

Purple Orchid este una din cele mai exotice nuante din paleta propusa, fiind o reinterpretare a mult prea celebrei fucsia. E o culoare vibranta, capabila sa scoata din anonimat orice tinuta. Am retinut-o de la Saptamana Modei din Milano in prezentarea Bottega Veneta.Se combina excelent cu eleganta culoare Chocolate Truffle.Woodbine este o reinterpretare a nuantei neutre de verde din sezonul trecut. Mi-a atras atentia in colectia toamna iarna 2010 / 2011 Burberry Prorsum, fiind una din culorile pe care casa de moda mizeaza preponderent atat in colectia pentru femei cat si in cea pentru barbati. Woodbine se combina perfect cu Purple Orchid si / sau Chocolate TruffleLagoon este turcoazul acestui sezon. Daca va mai aduceti aminte, Pantone declarase trucoazul, culoarea anului 2010. Asa ca Lagoon are toate sansele sa se afirme drept culoarea cea mai la moda si in toamna 2010. Si pentru ca in ultima vreme am dezvoltat o pasiune pentru Burberry, adaug casa de moda pe lista celor care au optat pentru Lagoon. In opinia designerilor consultati de Pantone, Lagoon este nuanta ideala pentru accesorii si se asorteaza perfect cu orice ton de rosu.Lipstick Red este un rosu senzual, dramatic. Este nuanta numarul unu in make up-ul buzelor si una din vedetele colectiilor vestimentare toamna 2010.Golden Glow este tonalitatea care combinata cu Purple Orchid sau Woodbine creeaza look-ul retro al sezonului rece 2010.Living Coral, un oranj ce ara la baza o subtila nuanta de roz se imbina perfect cu Lagoon.Endive este culoarea ce revigoreaza look-ul sezonului rece, putandu-se combina cu Lagoon, Chocolate Truffle sau Purple Orchid.Si in final, nuantele neutre ale sezonului rece sunt Oyster Gray si Rose Dust.

Photos courtesy of Colourlovers. Raportul integral Pantone il puteti citi aici