Culori la moda in primavara vara 2011 - Pantone Color Report

Culori la moda in primavara vara 2011

Institutul Pantone, liderul mondial in probleme de cromatica, a lansat cu ocazia New York Fashion Week raportul privind culorile la moda in sezonul primavara vara 2011. Paleta cromatica la moda in sezonul estival 2011, e generata ca de obicei prin traditionala consultare a designerilor participanti la New York Fashion Week.

Pentru primavara vara 2011, paleta cromatica propune o calatorie a simturilor in destinatii exotice precum Africa, India, Peru sau Turcia.

Potrivit directorului executiv al Pantone, Leatrice Eiseman, designerii au optat pentru o combinatie intre tonuri calde si reci, combinand culori complementare, oferind consumatorilor posibilitatea sa asorteze culori asociate in mod traditional sezonului rece, cu noile nuante propuse pentru primavara vara 2011.

Una din culorile de baza ale sezonului primavara vara 2011 este Honeysuckle, un roz vibrant, potrivit atat pentru imbracaminte cat si pentru make up.Coral RoseBeeswaxCoral Rose si Beeswax, pot fi combinate cu succes, cu albastrul verii 2011, Regatta.Nuanta romantica a sezonului si una din preferatele mele este Lavender. Poate fi combinata cu Coral Rose si Beeswax.Blue Curacao este fara indoiala nuanta tropicala a verii, o reminiscenta a Turcoazului, desemnata culoarea anului 2010. Poate fi combinata cu culori complementare calde ca Honeysuckle sau Coral Rose.Peapod, un verde fresh, aduce o nota organica paletei cromatice a sezonului primavara vara 2011,simbolizand reinnoirea si schimbarea aduse de primavara.Nuantele neutre ale sezonului, ce fac posibila utilizarea elemnetlor cromatice din sezonul rece sunt: Silver Peony, un nude eteric.RussetSilver Cloud, o culoare ce poate fi combinata cu orice tonalitate.Imagini si adaptare din Pantone Color Report Spring 2011