H&M toamna iarna 2010 / 2011Poate ca va asteptati sa scriu mai mult si mai des despre H&M, unul din brandurile cele mai asteptate in Romania. Nu m-am lasat amagita de sneak peak-urile retailerului suedez ci am asteptat sa vad cat mai multe din piesele colectiei toamna iarna 2010 / 2011.
Atata timp cat H&M urmareste cu sarguinta trendurile impuse de designerii de renume, nicio colectie n-ar trebui sa surprinda. Este si cazul fall winter 2010 / 2011, ce reda cu fidelitate tendintele majore ale sezonului. Pentru o analiza mai in depth v-as invita sa comparati colectia H&M cu cea a Zara toamna iarna 2010 si sa incercati sa gasiti diferentele majore.
Strategia celor de la H&M pare sa dea roade, ei reusind sa atraga in echipa de colaboratori brand-ul lanvin. Detalii mai jos.

H&M se inspira din look-ul anilor '70, perioada-muza a marilor colectii din acest sezon. Regasim asadar, monocromie, tonuri pamantii si volume soft.
Pantalonii largi "wide-leg", ce vin ca o continuare a rochiilor maxi din vara, se inscriu in aceeasi perioada.Mai retinem jachetele camel, un must have al toamnei 2010, fularele si esarfele oversized.
Foto

Si bineinteles look-ul de "viata la tara", predominant si in colectia Zara.

Si daca mi-a placut ceva in mod special la colectia H&M toamna iarna 2010 / 2011 acel lucru este accentul pus pe talie si modul in care aceasta este evidentiata.


Unul din pictorialele H&M pentru toamna iarna 2010, cu modelul Anja Rubik in rolul principal.Maimulte imagini aici

Mai jos, colectia completa H&M toamna iarna 2010
Lanvin pentru H&M


Un segment aparte al colectiei H&M va fi dezvaluit in data de 2 Noiembrie. Este vroba de colaborarea H&M cu casa de moda Lanvin, unul din cele mai influente branduri ale secolului 21.

Desi directorul artistic al Lanvin declara in trecut ca nu va ataca prea curand segmentul mass market, iata ca s-a lasat convins de cei de la H&M.

Casa Lanvin, infiintata in 1889 va imprima traditia luxului francez intr-o colectie ce va fi disponibila in magazine incepand cu 23 Noiembrie. Potrivit zvonurilor, colectia feminia va cuprinde 30 de piese si 15 accesorii, iar cea masculina 25 de piese si 10 accesorii. Ramane sa ne convingem pe 2 Noiembrie cand va avea loc lansarea clipului de promovare.

Lanvin intra astfel in galeria designerilor de renume care au colaborat cu H&M: Karl Lagerfeld, Stella McCartney, Comme des Garcones si Sonia Rykiel.