Cele mai influente femei din lumea modeiPublicatia Forbes a reunit cele mai puternice 100 de femei din 2010. Prima pozitie a clasamentului este ocupata in mod evident de prima doamna a SUA, Michelle Obama. Din clasament fac parte femei CEO, banchere, vedete dar si nume de referinta din lumea modei.

Cea mai influenta femeie ce s-a facut remarcata si in lumea modei este Lady Gaga. Desi nu a avut nicio tangenta cu creatia vestimentara si nici nu si-a anuntat inca intentia de a lansa vreo linie proprie, outfiturile lui Lady Gaga au intrat inevitabil in atentia tuturor.In topul Forbes, Lady Gaga atinge o performanta remarcabila, ocupand pozitia a 7 a. Cei de la Forbes o denumesc "noua regina a muzicii pop" si isi motiveaza optiunea de a o plasa in top 10, pentru felul in care a revolutionat industria muzicala.Lady Gaga o devanseaza pe Madonna, pana nu demult regina oficiala a muzicii pop. Madonna, cantareata si mai nou creatoare de moda impreuna cu fiica ei de 13 ani, ocupa pozitia 29 in clasamentul Forbes.

Heidi Klum, este cel mai reputat model din topul Forbes, ocupand pozitia 39. Influenta sa e data de faptul ca defileaza pe podium din 1997.A fost un reputat inger Victoria's Secret, iar de ceva vreme se e gazda binecunoscutului show Project Runway. De curand a anuntat lansarea a doua linii de imbracaminte, in colaborare cu New Balance, respectiv Amazon.

Pe locul 39 in topul Forbes se afla Sarah Jessica Parker,pentru perfomranta din The Sex and the City, film ce a transformat-o in fashion icon.

Anna Wintour este un nume de referinta in industria modei. Practic, editor sef al Vogue inca din 1988, Anna Wintour e capabila sa decida cariera unui designer sau model. Ea este responsabila de lansarea unor nume celebre din industria modei precum John Galliano sau Marc Jacobs.Supermodelul Gisele Bundchen ocupa locul 72 in clasamentul Forbes, fiind apreciata pentru performanta de a imbina rolul de mamica cu cel de supermodel si fashion designer. Brazilianca a revenit in lumea modei la doar 6 saptamani dupa ce a nascut.Desgnerii Tory Burch si Vera Wang ocupa pozitiile 88, respectiv 91, in timp ce Donna Karan se afla pe locul 96. Un alt nume din industria modei, mentionat in topul Forbes este cel al directorului grupului Burberry, Angela Ahremndts. Aceasta ocupa pozitia 97.

Forbes