Castigatoarea Miss World 2010 - reintoarcerea la frumusetea obisnuita?


Ma tot uit la pozele Miss World 2010 si nu imi vine sa cred ca ceea ce vad e adevarat. Desi poate suna voit dramatic ceea ce spun, socul de a vedea o femeie normala pe podiumul unui concurs de Miss de nivel mondial, e o revelatie. Dupa ce ani in sir am fost inoculate cu tiparul femeii perfecte a venit momentul ca frumusetea fireasca, comuna, aproape banala sa iasa invingatoare.

Daca ar fi sa ma raportez la castigatoarea Miss World 2010 in termeni de beauty contest as spune cu indulgenta ca este sub medie, ca sa nu spun un pic stearsa. Ei bine, "imperfecta" Alexandria Mills a intrat oficial in galeria celor mai frumoase femei din lume.


Un chip aparent banal, ce nu are nimic din perfectiunea prelucrata a concurentelor titrate de Miss World a plecat acasa cu coroana mult ravnita. Exagerand un pic si ca sa duc cliseul pana la capat, mai ca ma duce cu gandul la Cenusareasa.

Nu stiu daca americanca a primit premiul pe criterii politico - culturale (asa cum s-a obisnuit intotdeauna la concursurile globale - fie ele de frumusete, sau de literatura), cert e ca pare a fi primul concurs la care castigatoarea se apropie un pic mai mult de tiparul femeii naturale.

Excludem din acest context marea masa de americance obeze sau miile de californience dependente de operatii estetice si sun screen.Punand cap la cap crearea unei subculturi a manechinelor supradimensionate cu indrazneala de a prezenta o colectie pentru femei XXL in cadrul New York Fashion Week, nu pot sa nu ma intreb daca nu cumva ne indreptam spre normalitate.

P.S: Nu as vrea ca remarcile mele la adresa castigatoarei sa fie catalogate drept invidie feminina. Ele sunt rezultatul unei analize facute printre barbatii din birou, pe care i-am rugat sa se raporteze la standardele actuale de beauty.

Chiar si asa, cred ca pozele din timpul galei au dezavantajat-o pe americanca. In varsta de 18 ani, are un book de model profesionist chiar foarte reusit si o inaltime de 1.75. Deci nu este chiar o fata comuna !

Foto via.