Calendarul Pirelli 2011


Mult asteptata editie 2011 a calendarului Pirelli a fost lansat oficial. Karl Lagerfeld este creativul din spatele editiei 2011. Daca in anii anteriori, inspiratia a venit din decorurile exotice ale Botswanei, mistica Orientului Indepartat si stralucirea Hollywood-ului, editia 2011 are la baza un melanj intre mitologia greaca si romana.


Calendarul Pirelli 2011 ii are ca protagonisti pe Isabelli Fontana, Heidi Mount, Natasha Polly, Magdalena Frackowiak si Baptiste Giabiconi, modelul favorit al designer-ului Karl Lagerfeld.


Personajele dau viata panteonului grec si roman. In fotografii apare si actrita Julianne Moore in "rolul" Herei si Brad Kroening drept Zeus.Imaginile din calendarul Pirelli 2011 a fost fotografiate la Paris, in studioul lui Karl Lagerfeld. Designer-ul Chanel a mizat pe nuditate din motive de "acuratete" mitologica. Toate fotografiile sunt alb-negru.

Calendarul Pirelli 2010 a fost lansat la Moscova. Intrucat echipa care a lucrat la dezvoltarea calendarului a fost jefuita, Karl Lagerfeld a catalogat lansarea drept cea mai proasta din istoria evenimentului.

Cum s-a realizat calendarul Pirelli 2010?


Istoria calendarului Pirelli

Calendarul Pirelli este un concept al producatorului italian de anvelope, destinat clientilor si colaboratorilor de top ai companiei. Cu alte cuvinte doar VIP-urile se bucura de privilegiul de a primi cadou un calendar Pirelli. Intrucat calendarul nu este pus in vanzare, noi, muritorii de rand ne multumim doar cu imaginile care circula pe Internet.

Potrivit Wikipedia calendarul Pirelli a debutat in 1964, publicarea sa fiind intrerupta din cauza crizei petrolului, timp de 10 ani, in perioada 1974 - 1984.

Pe langa faptul ca este gandit ca un produs exclusivist, destinat "privilegiatilor" - "The Cal" asa cum este alintat calendarul Pirelli a devenit celebru si pentru nudurile artistice realizate de fotografi de top din lume.

In paginile calendarului, au aparut supermodele precum Cindy Crawford, Kate Moss, Helena Christensen si Naomi Campbell. Dar si actrite precum Sophia Loren, Penelope Cruz, Sienna Miller, Britanny Murphy, Hillary Swank si Mena Suvari.

Mai multe imagini din editia 2011 a Caleandarului Pirelli gasiti aici.