Culoarea anului 2011 - rozul


Prestigiosul Institut Pantone, liderul mondial in materie de cromatica a decis culoarea anului 2011. Rozul Honeysuckle, una din culorile de baza pe care mizeaza designerii in sezonul primavara vara 2011 este nuanta ce se preteaza in opinia specialistilor, pentru tinutele pe care le vom purta de-a lungul intregului an 2011.

Daca in 2010, Pantone a vizat o culoare puternica dar totusi rezervata - turcoazul, in 2011 toti ochii vor fi atintiti asupra unei culori optimiste, ideale pentru combaterea tristetii.

“In times of stress, we need something to lift our spirits. Honeysuckle is a captivating, stimulating color that gets the adrenaline going – perfect to ward off the blues” , a declarat Leatrice Eiseman, directorul Institutului Pantone.Moda

Rozul Honeysuckle este pretabil pentru tinutele feminine si masculine, fiind o culoare indicata atat pentru outfit-urile de zi cat si pentru tinutele de seara.

Daca in materie de moda feminina ne e usor sa integram rozul, in ceea ce priveste tinutele masculine, specialistii Pantone recomanda utilizarea sa ca optiune cromatica pentru articole sportive, camasi si cravate.


Design interior

Cei de la Pantone ne sfatuiesc sa imbratisam trendul si in materie de design interior si sa alegem rozul ca nuanta pentru perne, lenjerii de pat si chiar aparate electrocasnice.

In 2011 o sloutie cromatica la moda in design-ul interior ar fi, potrivit Pantone, sa iti dinamizezi locuinta vopsind unul dintre pereti in roz Honeysuckle. Se preteaza peretii buctaraiilor, ai livingului sau ai holului. Pentru un efect mai soft se pot vopsi doar anumite elemente de mobilier.


Cum asortam culoarea anului?

Rozul Honeysuckle se asorteaza cu negru, albastru navy, charcoal, nuante de gri deschis pana la mediu.

Nuantele de verde pot constitui alegerea ideala pentru accesorizarea topurilor sau bluzelor in nuante de roz Honeysuckle.

Afla mai multe despre ghidul complet al culorilor ce se poarta in primavara vara 2011 aici