H&M Lookbook - primavara vara 2011


Prima colectie ce se va regasi si in magazinele H&M din Romania, cea de primavara vara 2011, a fost facuta publica de catre retailerul suedez. Pentru 2011, H&M reinvie elemente esentiale ale anilor '60 - '70.

Nimic surprinzator, tinand cont ca perioada hippie, anii "Med Man" si "era" disco, constituie sursele principale de inspiratie ale marilor case de moda in sezonul primavara vara 2011.

Stim cu totii ca H&M e una din sursele de affordable fashion, ce reuseste sa reproduca fidel tendintele trasate de marii designeri. De regula, o face intr-o maniera creativa. Totusi, colectia primavara vara 2011 nu e neaparat ceea ce ma asteptam sa fie. Echipa de design a H&M pare sa fi imbratisat cliesul anilor '60-'70 (plus un pic din liniile anilor '50) fara a reusi sa surprinda atat de bine, glam-ul si mai ales "nebunia" creativa a acelei perioade.

Colectia se remarca prin imbinarea liniilor lungi si largi cu siluetele scurte si ascutite. Piesele centrale ale colectiei sunt rochiile maxi, imprimeurile tehnicolore si tot ce inseamna culoare vibranta. Tinand cont ca acestea sunt piese ce au intrat puternic si in sezonul primavara vara 2010, daca ai asa ceva in garderoba nu iti va fi greu sa te adaptezi noului sezon.

O noutate e ca pe langa materialele clasice, H&M a utilizat in conceperea colectiei primavara vara 2011, materiale sustenabile - reciclate sau chiar organice.


Culori:

Roz (fuchsia), albastru marin (navy), alb si beige

Modele si imprimeuri:

Flori, animal print-uri, imprimeuri grafice

Materiale:

Bumbac prespalat, viscoza, piele intoarsa, jesreu fin, chiffon si voal, materaiel reciclate si organice

Piese esentiale:

Rochiile maxi, topurile din jerseu, jachetele, pantalonii

Accesorii esentiale:

Posetele din piele naturala, curelele, sandalele, sabotii
Pentru a-ti asorta tinutele, consulta ghidul culorilor la moda in primavara vara 2011,elaborat de prestigiosul Insitut Pantone.