Chanel primavara vara 2011 - colectia pret-a-porter, accesorii si make upPrezentarea colectiei Chanel primavara vara 2011 a transpus traditionalul Palais Grand in timpul suprarealist din L’Année dernière à Marienbad (Anul trecut la Marienbad), filmul epocal al lui Alain Resnais si una din peliculele definitorii pentru curentul New Wave francez.

Pelicula realizata in 1961, reprezinta sursa de insipratie a maestrului Karl Lagerfeld pentru realizarea colectiei Chanel primavara vara 2011.In decorul oniric din Palais Grand, pe acordurile orchestrei simfonice Lamoureaux, cei 2800 de spectatori au asistat la contopirea prezentului cu trecutul si la dezvaluirea femeii Chanel 2011. O femeie “nonsalant erotica, neastamparata dar eleganta, eterica si intensa”.

In crearea colectiei primavara vara 2011, Karl Lagerfeld s-a ghidat dupa principiul ca a crea dorinta inseamna a dezvalui dar a ascunde in acelasi timp. Colectia devine astfel incitanta, prin taieturile ce lasa sa se ghiceasca pielea: jeansii cu gauri, jachetele taiate “strategic”, ce ne duc cu gandul la stilul punk, reinterpretat intr-o maniera diafana si delicate.

Efectul de senzualitate intuita e intarit de prezenta voile-ului cu imprimeuri florale si geometrice inedited sau voile-ul negru decorat cu mese delicate de tulle sau pene.

Penele sunt omniprezente in colectie, apogeul fiind atins de rochia oranj compusa integral din pene. Penele ca accesoriu sunt plasate pe maneci, pe tivul rochiior sau inserate in tweed - materialul icon al Chanel, nelipsit nici din colectiile de primavara vara.

Colectia inchide astfel cercul deschis de Coco Chanel, odata cu crearea tinutelor pentru filmul caruia Karl Lagerfeld ii adduce tributul.

Imagini panoramice din colectia primavara vara 2011. Colectia aduce in atentie trei trenduri ale sezonului primavara vara 2011: imprimeurile florale, tinutele transparente si tinutele de insipiratie punk.Accesorii primavara vara 2011

In materie de accesorii, Chanel mizeaza pe posete plic, bratari rate, coliere ample, detalii punk. Sandalele platforma in culori inchise sau metalice evudientiaza linia eterica a femeii Chanel.

Machiaj Chanel primavara vara 2011Potrivit lui Peter Philips, Global Creative Director al Chanel Make Up,  in materie de machiaj insipiratia a venit de la nuantele de negru, alb si verde ale decorului show-lui. Practic Karl Lagerfeld a recreat celebra gradina din pelicula L’Année dernière à Marienbad. 

Vorbim asadar de reintoarcerea trendului smokey eyes. Directorul de Make Up al Chanel a optat pentru primavara vara 2011 pentru ochi fumurii in contrast cu un ten luminos si buze rozalii. Unghiile sunt grafice si bine definite, nuanta fiind Black Pearl, o variatie de gri.

Pentru machiajul modelelor s-au folosit urmatoarele produse Chanel:

 Ten:
- HYDRAMAX + ACTIVE Nourishing Cream for Dry Skin
- PRO LUMIÈRE Professional Finish Makeup SPF 15
- POUDRE UNIVERSELLE LIBRE Natural Finish Loose Powder
- ÉCLAT LUMIÈRE Highlighter Face Pen
- CORRECTEUR PERFECTION Long Lasting Concealer
Ochi: LES 4 OMBRES Quadra Eye Shadow in Regard Perlé Spring 2011 Makeup Collection 

- LE CRAYON KHÔL Intense Eye Pencil in Noir
- LE CRAYON YEUX Precision Eye Definer in Noir
- LE CRAYON SOURCILS
- LE SOURCIL DE CHANEL Perfect Brows
- MASCARA INIMITABLE WATERPROOF in Noir
Pometi: JOUES CONTRASTE Powder Blush in Espiègle Spring 2011 Makeup Collection

Buze: ROUGE COCO SHINE in Boy 

Unghii: LE VERNIS Nail Colour in Black Pearl Spring 2011 Makeup Collection


Foto: 1, 2, 3, 4