Primavara vara 2011 - Macrame

2011 Trends: Crochet and macrame


2011 Trends: Crochet and macrame by ~annabu~catching up! featuring report signature shoes

Am promis sa scriu despre macrame, inspirata fiind de rochia lui Emilio Pucci din colectia primavara vara 2011. Asa cum am convenit deja, decada '70 e elementul de referinta in moda seonului primavara vara 2011. Un element definitoriu al culturii hippie, prelungit pana in anii '70 il constituie orientarea spre lucru manual si creatii handmade. Asadar, designerii contemporani nu puteau sa neglijeze un element ce invita la atat de multa creativitate. Macrameul si-a facut loc in mix-ul de tendinte primavara vara 2011.

Sunt convinsa ca o inspectie atenta in dulap releva cateva piese vintage, din macrame. Fie ca vorbim de texturi crosetate originare din perioada lor de glorie (sfarsitul anilor '60 - inceputul anilor '70), fie ca vorbim de "creatii" de data mai recenta, avem un punct de plecare in afilierea la tendintele sezonului cald 2011.

Designerii au integrat macrameul in combinatii inedite, pornind de la teme diverse: boho chic (Roberto Cavalli), creatii manuale elaborate (Malandrino, Jen Kao), look senzual (Pucci), lux nautic (Christian Dior).

Gucci

Roberto CavalliChristian DiorSalvatore FerragamoJen KaoMalandrino
Cum porti piese din macrame?

  • Piesele vestimentare din macrame sunt ideale pentru un look sofisticat de plaja. Poti opta pentru o rochie din macrame peste bikini, monokini sau costum de baie dintr-o singura piesa. Pentru a obtine look-ul rafinat dorit combina piesa din macrame cu un costum de baie intr-o singura culoare. Accesorizeaza tinute de plaja cu un batic, in stilul Salvatore Ferragamo;
  • Trendul tribal a fost in voga anul trecut. Daca ti-a placut, alege piese din macrame in culori naturale si accesorizeaza-le cu bijuterii confectionate din materiale ce aduc aminte de natura: lemn, chihlimbare, etc;
  • Pentru un look desprins din anii '70 combina un top de macrame cu pantaloni drepti, cu talie inalta;
  • Opteaza pentru un look minimalist, evitand supraincarcarea;
  • Daca simti ca trendul nu te reprezinta, limiteaza-te la accesorii din macrame.

Accesorii din macrame

Gucci
Foto: Style.com