Rochia de mireasa a lui Kate Middletone


Eleganta, discretia si simplitatea lui Kate Middletone s-au regasit in rochia de mireasa pe care aceasta a purtat-o pe covorul rosu din Westminster Abbey. Cea mai asteptata mireasa a momentului a reusit sa imbine optiunile personale cu eticheta nuntilor regale, alegand o creatie Alexander McQueen.

Rochia de mireasa purtata de Kate Middletone se inscrie in traditionala nota de eleganta clasica a nuntilor regale, fiind de altfel asemanata cu rochia purtata de Grace Kelly (foto dreapta) la casatoria cu Printul Rainier de Monaco, dar si cu rochia de mireasa a Reginei Reginei Elisabeta a Marii Britanii.

Rochia de mireasa, creatie Alexander McQueen

Desi bursa pariurilor il dadea castigator pe Bruce Oldfield, unul din designerii preferati ai Printesei Diana si creatorul rochiei de mireasa a acesteia, Kate Middleton a optat pentru colaborarea cu Sarah Burton, creatoarea casei Alexander McQueen.

Asocierea nuntii regale cu casa de moda a defunctului Alexander Lee McQueen va consolida cu siguranta statutul brandului, presa britanica considerand alegerea lui Kate drept un triumf pentru moda britanica.

Look-ul miresei regale a fost unul radiant si natural. Coafura s-a inscris in linia traditionala adoptata de Kate, iar din machiaj Kate nu a exclus conturarea pronuntata a ochilor.

Kate a accesorizat rochia de mireasa cu o tiara de diamante, semnata de Cartier in 1936.
Cum traditia indeamna miresele sa poarte ceva alb, ceva albastru, ceva nou si ceva imprumutat, tiara i-a fost oefrita lui Kate de catre Regina Elisabeta.


Voalul din matase, lung pana in talie a fost ornat cu florile specifice Casei Regale. Pantofii au fost manufacturati tot de o echipa a casei McQueen, fiind creati din satin ivoire ornat cu dantela aplicata manual.


Ce spun marii designeri despre rochia de mireasa a lui Kate?

Rochia ducesei de Cambridge a fost apreciata de marii designeri, acestia punctand simplitatea si eleganta clasica a creatiei.

Au existat si voci din fashion care ar fi adus mici retusuri aparitiei lui Kate. Hubbert de Givenchy, citat de Vogue a aperciat simplitatea rochiei dar a considerat voalul ca fiind prea plat.

Karl Lagerfeld, designerul casei Chanel considera proportiile trenei potrivite, in timp ce Elie Saab ar fi optat pentru o rochie mai mult volum si o trena mai lunga.

Parerile sunt impartite si in ceea ce priveste publicul de rand. Citind comentariile postate pe site-urile publicatiilor care au dezbatut subiectul, e usor sa iti dai seama ca opiniile se polarizeaza. Adeptii simplitatii si ai conservatorismului au apreciat traditionalismul rochiei si apropierea de canoanele modei Casei Regale.

La polul opus, o parte dintre supusii Reginei si-ar fi dorit ca sotia Printului William sa opteze pentru o rochie mai indrazneata.

Ce parere aveti despre rochia de mireasa a lui Kate Middletone?

Foto via