Regele bijuteriilor cu diamante vine in RomaniaRomanul Gianni Lazzaro, supranumit si regele bijuteriilor cu diamante colorate, aduce la Bucuresti, pe data de 26 octombrie, cea mai noua colectie a sa, Back to nature. Colectia, in valoare de cateva milioane de euro, va fi prezentata in cadrul unui vernisaj organizat in incinta Galeriilor Sabion din Cocor.


“Back to nature” reprezinta epopeea artistica a lui Gianni Lazzaro, un drum al regasirii de sine si al intoarcerii catre natura si elementele primare cele mai pure.

Vedeta colectiei este un set format din colier, bratara si cercei in valoare de peste 150.000 de euro care va fi purtat, in cadrul vernisajului de Andreea Marin Banica, gazda evenimentului. La realizarea acestui set s-au folosit doar pietre pretioase: 652 de diamante incolore cu o greutate de 15,25 de carate si 244 de safire multicolore cu o greutate de 233,38 carate.Colectia cuprinde in ansamblul ei un spectru larg de piese: coliere, pandantive, bratari, inele si brose care pot fi cu purtate cu usurinta, capatand un aspect practic dincolo de cel exceptional, artistic, devenit oarecum intrinsec atunci cand vine vorba de Gianni Lazzaro.

“Sunt bijuterii create pentru a fi purtate cu gratie si eleganta. Singura limita este data de factorul practic al bijuteriei. Nu exista alte bariere. Sunt doar mii de culori: ale pamantului, ale aerului, ale focului si ale apei”, adauga romanul Gianni Lazzaro.Liniile colectiei sunt clare si simple, iar bijuteriile reflecta demersul artistului de a imbina maniera clasica de exprimare cu o directie artistica modernista, actuala. Dincolo de motivele florale, celeste si zoomorfe, legatura cu natura este stabilita si de pietrele de o frumusete aparte si de raritatea lor – extrase din adancurile pamantului, purtand in spate o vechime de 2 -3 milioane de ani, aceste nestemate sunt atent prelucrate pentru o experienta unica.

Gianni Lazzaro, un maestru al culorilor, foloseste pentru aceasta colectie foarte mult aur alb si rose, precum si o paleta larga de pietre pretioase si naturale: diamante cognac si negre, safire, smaralde, rubine, onix negru, cristopaz, ametist, citrin Madera, safir roz, apatit, agat alb, turmaline, piatra lunii, calcedonii, peridot, quartz fumuriu si roz.

Pe numele adevarat Lazar Marcovici, Gianni Lazzaro s-a nascut la Bacau, in anul 1947, unde a locuit impreuna cu familia pana in clasa a X – a, pentru ca in 1963 sa emigreze in Germania. In anul 1968, Lazzaro a fost admis la Academia de Arte, sectia design, din orasul Dusseldorf, Germania. Lazzaro a absolvit Academia de Arte in anul 1974 cand incepe sa si creeze bijuterii. De atunci si pana in prezent, numele Gianni Lazzaro a devenit din ce in ce mai cunoscut, acesta facand parte dintr-o restransa elita a creatorilor de bijuterii.

Printre clientele fidele ale lui Lazzaro se numara Sophia Loren, Gina Lolobrigida, Heidi Klum, dar si alte personalitati feminine de talie mondiala.