Calendarul Pirelli 2013


V-ati fi imaginat celebrul calendar Pirelli fara poze nud? Editia 2013 aduce o schimbare evidenta a stilului cu care iconicul calendar ne-a obisnuit pana acum. Nudurile care au consacrat calendarul fac loc unui tribut adus Braziliei, multiculturalismului si operelor de caritate.

In spatele aparatului de fotografiat s-a aflat veteranul fotojurnalist Steve McCurry , a carui Fata Afgana a facut istorie pe coperta din 1985 a revistei National Geographic.


Calendarul Pirelli 2013 a fost fotografiat in Brazilia, Steve McCurry aducand astfel tribut unuia dintre cele mai captivante orase din lume, Rio de Janeiro.

Decizia ca modelele sa apara imbracate le-a luat prin suprindere chiar si pe acestea. Schimbarea de registru s-a produs tocmai pentru ca nuditatea ar fi intrat in opozitie cu opera de caritate pe care fiecare dintre modelele selectate ( Isabeli Fontana, actrita de 62 de ani Sonia Braga, Lyia Kebede, Summer Rayne Oakes, Adriana Lima, Elisa Sednaoui,  Hanna Ben Abdesslem, Karlie Kloss, Kileigh Kuhn si Petra Nemcova) o realizeaza.

Mai mult, in calendarul Pirelli 2013, sarcina Adrianei Lima este vizibila, lucru acceptat pentru prima oara intr-o editie de calendar Pirelli.

Analizand an de an editiile calendarului Pirelli, aclamat de multi tocmai pentru nudurile exceptionale, este fascinant si incurajator sa constat o schimbare radicala de abordare. E primul an in istoria calendarului Pirelli in care femeia este valorizata prin implicarea sociala si nu prin nuditate (munca de caritate fiind unul din principalele criterii de care s-a tinut cont la casting, Kileigh Kuhn ducand spre exemplu o lupta continua pentru promovarea drepturilor femeii in Afganistan).

Foto via Pirelli