Culori la moda in primavara vara 2013. Verde smarald, culoarea anului 2013Ca in fiecare an, prestigiosul Institut Pantone, a desemnat the it color. In 2013, culoarea must have este smaraldul (Emerald PANTONE 17-5641). Raportul Pantone ne arata si care sunt culorile ce vor complimenta nuantele de smarald in sezonul primavara vara 2013. Cel putin din punct de vedere cromatic, vom avea parte de un sezon vibrant, insa in acelasi timp accentul cade pe armonie.

Cuvantul cheie al paletei de culori la moda in primavara vara 2013 il consitutie echilibrul.
Culorile selectate se adreseaza nevoii consumatorilor de a-si exprima individualitatea, dar in acelasi timp de a se echilibra si reenergiza. In paleta de culori regasim foarte multe nuante de verde si albastru, continuand astfel trendul din sezonul toamna 2012.Emerald


Emerald The Color of 2013


Te poti inspira din colectiile: Acne, Alberta Feretti, Burberry Prorsum, Chanel, Gucci, Nanette Lepore, Oscar De La Renta, Proenza Schouler, Rodarte, Roland Mouret, Sportmax, Stella McCartney, Zac Posen.


Grayed Jade

Grayed Jade - Colors Spring Summer 2013 Fashion


Te poti inspira din colectiile: Alberta Feretti, Armani, Chanel, Gucci, Issa, Oscar de la Renta, Rebecca Minkoff, Saint Laurent.


Dusk Blue


Dusk Blue - Colors Spring Summer 2013 Fashion


Te poti inspira din colectiile: Cacharel, Chanel, Charlotte Ronsons, Derek Lam, Diane von Furstenberg, John Galliano, Versace, Zac Posen.


Tender Shoots

Tender Shoots - Colors Spring Summer 2013 Fashion


Te poti inspira din colectiile: Bibhu Mohapatra, Burberry Prorsum, Emilio Pucci, Etro, Louis Vuitton, Mulberry, Stella McCartney.


Lemon Zest


Lemon Zest - Colors Spring Summer 2013 Fashion


Te poti inspira din colectiile: Celine, Chloe, Etro, Gucci, Issa, John Galliano, Lanvin, Louis Vuitton, Meadham Kirchhoff, Moschino, Oscar De La Renta, Roberto Cavalli, Stella McCartney, Versus.


African Violet

African Violet - Colors Spring Summer Fashion 2013


Te poti inspira din colectiile: Burbery Prorsum, Chanel, Christian Dior, DSquared2, Jil Sander, Moschino, Oscar De La Renta, Rochas, Versus, Vivienne Westwood.


Linen

Linen - Colors Spring Summer 2013 Fashion


Te poti inspira din colectiile: Alberta Feretti, Alexander McQueen, Bottega Veneta, Burberry Prorsum, Chanel, Chloe, Oscar De La Renta, Rochas, Rodarte, Stella McCartney, Valentino, Versus, Zac Posen.


Monaco Blue

Monaco Blue - Colors Spring Summer 2013 Fashion


Te poti inspira din colectiile: Chanel, Christian Dior, Derek Lam, Jason Wu, Miu Miu, Proenza Schouler, Wes Gordon.


Red Poppy

Red Poppy - Colors Spring Summer 2013 Fashion


Te poti inspira din colectiile: Alexander McQueen, Chanel, Celine, Christian Dior, Diane von Furstenberg, Dolce and Gabbana, Gareth Pugh, Isabel Marant, Issa, Jean Paul Gaultier, Jil Sander, Miucia Prada, Proenza Schouler, Roland Mouret, Sant Laurent, Valentino, Zac Posen.


Nectarine


Nectarine - Colors Spring Summer 2013 Fashion


Te poti inspira din colectiile: Cedric Chalier, Dolce and Gabbana, Etro, Gucci, Issa, J. w. Anderson, Moschino, Proenza Schouler, Rodarte, Roksanda Illincic, Versace, Victoria Beckham, Zac Posen.Cum se aleg culorile la moda?


Alegerea culorilor in trend, raspunde nevoii de consens a consumatorului global. Cum compania privata Pantone, este lider mondial in materie de cromatica, ii revine sarcina de a-i reuni in fiecare an, - intr-o localitate secreta din Europa - pe specialistii in materie de cromatica din diverse tari. Dupa doua zile de dezbateri, se alege cloarea ce va fi in trend in anul urmator. Spre exemplu, culoarea anului 2013 a fost selectata in urma unei intalniri ce a avut loc in Londra in primavara lui 2012.

Rezultatele Pantone sunt publicate in Pantone View, un raport destinta exclusiv creatorilor de moda, designerilor si companiilor consumer oriented.

Analizand retrospectiv, optiunea pentru o numita culoare se face in ton cu evenimentele momentului.
In 2010 Pantone opta pentru o paleta cromatica "cuminte". Cei de la Pantone considerau atunci, ca in plina criza consumatorii vor manifesta reticenta in a experimenta si cumpara lucruri noi. Ca atare, o paleta de culori ce a permis asocierea unor nuante vibrante cu tonuri neutre, a dat sansa fashionistelor sa reinventeze piesele de vestimentatie pe care le aveau deja in gareroba.

In 2011, spre finalul crizei , culoarea anului a fost Honeysukle (rozul caprifoi), o culoare stimulanta, menita sa redea optimismul dupa o perioada atat de incarcata.
In 2012 culoare anului a fost Tangerine Tango, un oranj vibrant, sofisticat si dramatic, menit sa ne dea energia de a merge inainte.

In 2013, Pantone ne invita la reechilibrare...semn ca am depasit vremurile grele.

Foto